IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La filla del primer metge mort per coronavirus a Madrid envia una carta a Sánchez: «T’han venut»

La filla del sanitari denuncia que no li havien fet el test al seu pare tot i haver estat 9 dies amb febre

Sanitaris a les portes d'urgència d'un hospital
El personal sanitari és el més colpejat pel coronavirus | EFE

Sens dubte, el personal sanitari és un dels més afectats per la pandèmia del coronavirus. Estar en primera línia de foc ha provocat que molts sanitaris hagin perdut la seva vida intentant salvar les dels altres.

Els morts deixen desolades a la família, que veuen com perden als seus éssers estimats per la manca de material de protecció. És el cas de Marta Pérez, filla de Luis Pérez, el primer sanitari mort per coronavirus a Madrid.

9 dies amb febre i cap test 

El mort havia tingut diversos símptomes abans de morir i no va arribar a fer-se el test tot i haver estat 8 dies amb febre, alguna cosa que la seva família ha denunciat en diverses ocasions per evitar que li passi a més sanitaris.

«Els polítics són fonamentals i se'ls ha de fer el test o la serologia ràpidament, però als sanitaris els deixem que s'encomanin i sense ells saber-ho ni voler-ho segueixin contagiant als pacients», denunciava Marta Pérez a través d'una carta.

La jove ha carregat contra el govern assegurant que havien venut al seu pare «mentre ells ja portaven a l'esquena dos tests». «Amor meu, estigues atenta perquè vindran els meus companys a fer-me el test», li deia el seu pare a l'espera de rebre un test que confirmés que patia coronavirus.

Visiblement enfadada amb la situació actual i l'actuació dels polítics, Marta assegurava que el seu germà gran llançava una pregunta a l'aire: «Si li haguessin fet el test abans i no després de 8-9 dies de febre, i li haguessin posat tractament antibiòtic, estaria jo escrivint això?».

Denuncia que no van donar-li material de protecció

Els que el coneixen assegura que era un marit d'«una dona a la qual no va deixar mai de donar suport i d'anar a mort amb ella davant vent i marea» i un pare entregat als seus tres fills, que ha vist com la seva vida s'esvaïa a poc a poc sense poder confirmar què era allò que estava posant fi a la seva vida.

«Va començar només amb tos i febre, però a poc a poc van començar a aparèixer més símptomes com aquesta brutal astènia que semblava com si li hagués passat un camió per sobre, aquesta neuràlgia a l'orella tan dolorosa en la qual cada vegada que li donava el quadre es desencaixava la seva cara a la pantalla. També patia la resta de símptomes com l'anòsmia, fatiga, mal de coll...», afegeix la seva filla.

«Sentia que era un fracàs de metge perquè alguna cosa havia fet malament. Doncs no, pare, no vas fer res malament. Per mals aquells que no et van donar el material de protecció», defensa la Marta, qui ha tingut a veure com el seu pare moria a l'UCI aquest diumenge passat, després de més de 12 dies ingressat a causa d'uns «petits crepitants a la base pulmonar esquerra» .

«Un metge, un científic o un professor són vitals perquè la població creixi sana i completa, no donar copets a una pilota», sentenciava finalment la jove qui defensava que «sense sanitat ni ciència el país mor».


Comentaris

envia el comentari