IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els casos en què poden viatjar fins a 3 persones en un cotxe

El nombre d'ocupants varia segons les files de seients que tingui el vehicle

Instant en què els Mossos imposen la sanció als ocupants de la furgoneta aquest dissabte 21 de març de 2020 a Maçanet de la Selva.
En els vehicles de 7 a 9 places de capacitat i amb tres files de seients i pot haver-hi fins a tres ocupants | ACN

Des que es va decretar l'estat d'alarmaa causa de la pandèmia del coronavirus el dissabte 14 de març, la llibertat de moviments s'ha vist restringida i en un principi només es podia fer servir el cotxe de forma individual. Així ho recollia l'Ordre TMA/254/2020 del passat 18 de març: «Els desplaçaments duts a terme en transport públic de viatgers en turismes, s'han de fer individualment», indicava l'escrit.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Per contra, deu dies més tard es va modificar la norma i actualment permet que en vehicles públics i particulars, de fins a nou places, viatgi una persona per cada fila de seients «mantenint la distància més gran possible entre els ocupants».

D'aquesta manera, en els vehicles de 7 a 9 places de capacitat i amb tres files de seients i pot haver-hi fins a tres ocupants (un conductor i dos passatgers), sempre mantenint la màxima distància possible entre els passatgers. A més, els viatges s'han de realitzar per a alguna de les activitats permeses en el decret de l'estat d'alarma.

La DGT informa com s'han de fer els desplaçaments

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha informat que les furgonetes amb una sola fila de seients poden portar dos ocupants a la cabina si el desplaçament es realitza per motius de treball i que l'espai sobrant del vehicle es fa servir per emmagatzemar materials i eines necessàries per a realitzar actuacions de reparació o manteniment d'instal·lacions.

Segons una instrucció signada el dijous 16 d'abril per Pere Navarro, director general de la DGT, es considera com «transport privat complementari de mercaderies» a furgonetes, furgons o derivats del turisme a trajectes de serveis professionals. «En tot cas, hauran d'observar les mesures de protecció indicades pel Ministeri de Sanitat per evitar el contagi de la Covid-19», diu la instrucció realitzada per Navarro.


Comentaris

envia el comentari