L'estratègia del govern espanyol per amagar la diferència real de contagis a Catalunya i Madrid

Espanya registra més d'11.000 casos i gairebé 500 víctimes mortals

Dades de contagis de coronavirus a Espanya el 17 de març de 2020
Espanya registra més d'11.000 contagis i gairebé 500 víctimes mortals | Catalunya Diari

Les xifres parlen per si soles: el coronavirus continua expandint-se sense fre a Espanya, on la xifra de contagis s'eleva ja als 11.178, dels quals 491 han mort i 1.028 s'han curat, segons ha informat aquest dimarts el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, a la roda de premsa diària.

Però el comunicat d'aquest dimarts ha aixecat polèmica per la manera com s'han fet oficials les dades de contagis, difuminant el gran percentatge de coronavirus que pateix Madrid. Simón ha anunciat que la Comunitat de Madrid i Catalunya acaparen el 56% dels casos de tot l'Estat, obviant la diferència real entre tots dos territoris pel que fa a l'evolució del brot. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Madrid acapara el 43% dels casos 

La Comunitat de Madrid segueix sent la regió amb més casos de persones afectades pel nou coronavirus, amb 4.165 casos, el que representa el 43% de tots els diagnòstics per coronavirus detectats a Espanya. Fa uns dies, la comunitat madrilenya comptava amb el 50% de tots els diagnòstics, si bé el percentatge ha disminuït a causa que altres regions, com ara Catalunya (1.394), estan experimentant un augment dels casos.

Amb tot, la xifra de contagis a Madrid tenint en compte la densitat demogràfica de la comunitat és preocupant, tot i quedar difuminada en el 56% comú amb Catalunya que Simón ha anunciat. De fet, El País Basc registra 765 casos de covid-19 i 36 morts, dades poc allunyades de les que es registren a Catalunya, per la qual cosa la unió del percentatge de Madrid amb el de Catalunya resulta esbiaixat.

2.000 casos nous en 24 hores

Fernando Simón en roda de premsa pel coronavirus el 17 de març de 2020
En les últimes 24 hores s'han produït un 17% més de casos de coronavirus a Espanya| Catalunya Diari

Simón ha informat que en les últimes 24 hores s'han produït un 17% més de casos de coronavirus a Espanya, registrant 1.987 nous diagnòstics, si bé ha comentat que sembla que l'increment diari es pot alentir una mica, tot i que ha demanat valorar això «amb molta cura» per les possibles petites modificacions que pugui haver-hi.


Comentaris

envia el comentari