IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un catedràtic català considera «arriscat» el desconfinament progressiu anunciat pel govern

Arenas assenyala que encara falten dades

Presa de mostres de coronavirus a l'Hospital Militar d'Aragó el 26 de març de 2020
Arenas considera «arriscat» parlar de desconfinament progressiu | Catalunya Diari

El govern espanyol s'està plantejant com podria ser el possible desconfinament progressiu de la població, i ho fa més d'un mes després que es decretés l'estat d'alarma pel coronavirus. Ahir s'anunciava que a partir del pròxim dilluns 27 d'abril els nens menors de 14 anys podran sortir al carrer acompanyats d'un adult.

Una mesura amb la qual no tothom està d'acord, com és el cas d'Àlex Arenas, catedràtic de la Universitat Rovira Virgili. Arenas està al capdavant d'un grup d'investigació que se centra a predir el risc de nous contagis del virus amb un model matemàtic. Arenas ha assegurat que és massa arriscat parlar de desconfinament progressiu «quan no es tenen dades», ja que encara no se sap si els contagis han augmentat d'ençà que els treballadors no essencials van tornar a la feina.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Mantenir la mobilitat al 65%

El catedràtic ha explicat en una entrevista al programa 'No ho sé' de Rac1, que amb la manca de dades aquest anunci és imprudent perquè «si el govern es veu forçat un altre cop al confinament total, haurem tirat enrere la feina feta fins ara» un fet que perjudicaria l'economia.

És per això que Arenas manifesta que «la mobilitat s'ha de mantenir al 65%» perquè si s'augmenta, pot arribar un rebot del virus i «ens portaria a un pic bastant superior al que hem passat, i seria inassumible per la nostra sanitat» afegeix. No obstant això, el catedràtic de la URV considera que s'hauria de mantenir el confinament actual fins al 15 de juny «per tenir les UCIs a menys del 20%» i explica que seria ideal que la sanitat «estigués per sota el 20% en casos de Covid-19».


Comentaris

envia el comentari