IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El repartiment gratuït de mascaretes, aturat per una caiguda del sistema informàtic

En la primera hora, ja se n'havien repartit 100.000

Dues dones amb mascareta passegen per Terrassa, Catalunya
En la primera hora de repartiment s'han dispensat un total de 100.000 mascaretes. | Cristóbal Castro

El sistema informàtic de recepta electrònica ha col·lapsat i això està impossibilitant que les farmàcies continuïn amb l'entrega de mascaretes, i també de medicaments, segons ha explicat el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona. En una hora s'han dispensat fins a 100.000 mascaretes, que s'han de sumar a les dispensacions habituals de medicaments d'un dilluns, que acostuma a ser un dels dies de més feina.

Aquest nombre elevat de dispensacions ha sobrecarregat el sistema, que ha caigut i s'està a l'espera que torni a estar operatiu. Des del Col·legi de Farmacèutics han insistit que només s'acostin a les farmàcies a recollir les mascaretes les persones que no en tinguin i realment les necessitin.

El primer dia d'entrega de mascaretes

Aquest dilluns era el primer dia d'entrega de les mascaretes als ciutadans. Aquests han d'anar a les farmàcies per adquirir-les amb la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica. D'aquesta manera, els farmacèutics han de portar un control informàtic de totes les que es reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin esgotant. La previsió és distribuir fins a 14 milions de mascaretes i cada ciutadà en té dues assignades, una gratuïta i una a un preu de 76 cèntims.

Al llarg dels darrers dies, des de les autoritats del Govern i també des de les sanitàries s'han fet diverses crides públiques a fi i efecte que no es formin cues en la recollida de mascaretes. Amb tot, però, el sistema informàtic ha quedat col·lapsat a mig matí d'aquest dilluns. Amb tot, s'insisteix que quan el sistema es restableixi, «només es desplacin a les farmàcies aquells que necessitin la mascareta», en la línia de no saltar-se el confinament en cas que no sigui necessari, i molt menys els col·lectius més vulnerables.


Comentaris

envia el comentari