Científics catalans descobreixen noves dades sobre l'evolució del coronavirus

El cap de l'àrea d'infeccions de l'Hospital Clínic de Barcelona revela alguna de les causes de la inflamació

Metge amb mascareta i ulleres protegint-se del coronavirus
Els científics investiguen sobre la malaltia | EP

Encara hi ha moltes incògnites obertes envers el coronavirus. Aquesta nova patologia que ha canviat per sempre la història del país, encara és desconeguda per molts dels científics que lluiten cada dia per aconseguir una vacuna que pugui controlar la seva expansió.

Un d'ells és l'Àlex Soriano, cap de l'equip d'infeccions de l'Hospital Clínic de Barcelona. L'especialista ha revelat una dada important sobre l'evolució de la malaltia, i és que és a partir del vuitè dia quan un contagiat comença a viure un punt d'inflexió que, en la majoria dels casos, el porta a la curació.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La resposta inflamatòria que té sobre el cos

En aquest sentit, assegura que a partir d'aquesta data, el pacient s'acostuma a trobar millor, tot i que ha de seguir uns deu dies més en observació, aïllament i tenint molta cura de la seva salut. Un altre dels aspectes rellevants que explica Soriano sobre el coronavirus és la resposta inflamatòria que té sobre el cos. Concretament, inflama la part respiratòria: els pulmons.

«La inflamació es produeix en activar-se de forma paradoxal el sistema immunitari. Ho hem vist en altres situacions, com en persones molt immunodeprimides per VIH fa molts anys o per cotimegalovirus», argumenta el científic. Paral·lelament, molts apunten al fet que una de les causes d'aquesta descontrolada inflamació, podria tenir el seu origen en un factor genètic.

 

Noves dades a Espanya

Així doncs, de mica en mica els investigadors van coneixent més com reacciona el cos enfront del virus i, per tant, tenen més eines per a poder atacar-lo en un futur que, tothom, espera que no sigui molt llunyà. Mentrestant, el cert és que les xifres d'afectació a Espanya cada dia són més alarmants. Les dades per coronavirus a Espanya en les darreres 24 hores, corresponents a aquest dimarts dia 24 de març són de 39.673 (+6.584) diagnosticats, 2.696 (+514) morts i 3.794 (+439) altes.


Comentaris

envia el comentari