C's ajorna la seva assemblea general a causa del coronavirus

El comitè executiu escollit prendrà possessió dissabte i celebrarà la primera reunió dilluns

Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.
Inés Arrimadas veu com quatre diputats catalans donen suport a la candidatura alternativa a la seva presidència a C's. | Europa Press

C's ha decidit ajornar l'assemblea general prevista pel cap de setmana que ve pel risc de coronavirus. La comissió gestora del partit taronja ho ha anunciat en un comunicat on detalla que l'assemblea no se celebrarà fins que les circumstàncies ho aconsellin per «raons de precaució, responsabilitat i prudència sanitària». Malgrat això, detallen que el nou comitè executiu escollit aquest cap de setmana prendrà possessió dissabte davant del president de l'assemblea general, Manuel García, i dilluns vinent es reunirà per primera vegada.

Entre les mesures acordades aquest dilluns pel comitè, també hi ha la suspensió «fins a nova ordre» de «tots els actes multitudinaris previstos pel partit», recomanar la utilització de mecanismes telemàtics per a la celebració de reunions i trobades de feina a les seus del partit així com promoure el teletreball.

Arrimadas serà presidenta, però quedarà pendent de l'assemblea

La decisió, doncs, afecta de ple Inés Arrimadas: després de guanyar les primàries amb contundència davant de Francisco Igea, dissabte es convertirà en presidenta de Ciutadans, però haurà de restar pendent de l'assemblea del partit. En l'òrgan, per exemple, s'ha de debatre sobre el model de partit i hi ha divisió entre conservar l'estructura actual o crear una jerarquia federal a l'estil, per exemple, del PSOE —un model que defensen els partidaris d'Igea, que representen una quarta part de la formació.

Arrimadas també perdrà la primera ocasió d'escenificar el seu lideratge: després que el partit hagi passat mesos en hores baixes, C's buscava una assemblea en què es tanquessin files al voltant de la nova presidenta, Inés Arrimadas, i tancar la porta a setmanes de divisió i disputes internes. Dissabte, Arrimadas serà presidenta però li quedaran pendents els darrers serrells per blindar el seu lideratge i endegar una nova etapa al partit.


Comentaris

envia el comentari