IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una capital espanyola triplica la mitjana de contagis de coronavirus: «Ningú ens fa cas»

El seu alcalde afirma que la província viu una «alarma real» per l'arribada del CoVid-19

Ciutadà passejant pel carrer
L'alcalde de Sòria ha confessat que la província està al límit de la seva capacitat sanitària | EFE

Sòria viu una situació alarmant a causa de la crisi del coronavirus. El seu alcalde, Carlos Martínez, ha enviat un missatge desesperat en un programa local de la 'Cadena Ser'. A Sòria hi ha més de sis positius per cada 1.000 habitants. La mitjana a Castella i Lleó és de 2,4 i la mitjana espanyola és de 1,8 contagiats per cada 1.000 habitants.

Les dades oficials són molt inferiors al nombre real de defuncions

«Estem en ràtios estadístiques terribles. És igual la ràtio que agafem. La ràtio mitjana de contagiats a Espanya és del 0,10 i el de Sòria és el 0,30. Multipliquem per tres l'estadística nacional. Dupliquem la mitjana nacional en la ràtio de morts, en dades d'aïllament. Necessitem generar un SOS gran i en majúscules. Sòria viu una alarma real», ha assenyalat el regidor sorià.

A més, les dades oficials que ofereix el Ministeri de Sanitat no concorden amb les que té la província de Sòria. L'alcalde afirma que «des dels municipis estem lligats de mans, però veiem cada dia com les coses empitjoren, que a les famílies se'ls mor la gent.

«L'estadística parla d'una mica més de 30 morts a Sòria. Això no s'ho creu ningú. Les funeràries de la província han tingut aquest mes de març 250 morts, ho hem consultat. El març de 2019, van ser 83», apunta Martínez.


Comentaris

envia el comentari