URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

Al Clínic no tenen prou proves per detectar coronavirus ni material de protecció

Antoni Trilla veu difícil que hi hagi una vacuna segura abans d'un any

Imatge d'arxiu d'un científic investigant el coronavirus
No hi ha prou reactius per fer la prova de detecció de coronavirus a tothom | Catalunya Diari

Antoni Trilla, cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic, ha reconegut que el material de protecció no aguantarà gaires dies més si no arriben provisions, i que també han de racionar els reactius per fer la prova de detecció de coronavirus, i per això només es fa als casos greus.

Dèficit de reactius per fer les proves i de material

En aquest sentit, Trilla ha indicat a Catalunya Ràdio: «El subministrament ha d'arribar com més aviat millor. Estem propers a haver de fer coses que no és el més correcte fer. Hem d'esperar que ens reposin gran part d'aquest material».  Així ha indicat que hi ha un dèficit de reactius per fer la prova i, per això, va decidir-se reservar-la per a les persones que han d'ingressar i els sanitaris. Es tracta d'una situació «similar», ha dit, a la del material de protecció.

Per altra banda, sobre la vacuna que la Xina hauria desenvolupat i que ara es començarà a provar en humans, l’epidemiòleg veu difícil que hi hagi una vacuna segura abans d'un any. A més, ha remarcat que s'ha de provar i confirmar que sigui segura. Trilla ha preferit parlar només d'una possibilitat, i ha considerat que abans de dotze mesos és molt difícil que estigui disponible.

Pel que fa al creixement de casos a l'Estat, ha reconegut que la corba és «preocupant», i ha opinat que l'aturada ha de ser «més rigorosa». «Tot el que no és realment imprescindible s'hauria d'acotar molt i molt. Si les coses van així, més aviat o més tard s'haurà de fer un pas més restrictiu», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari