Les comarques gironines registren 31 casos nous de coronavirus

A més, Itàlia ha registrat el seu dia més negre des de l'inici de la crisi del coronavirus, amb una xifra rècord de víctimes mortals en 24 hores

Sanitari protegint-se del coronavirus amb mascareta i equip
Les comarques gironines registren 31 casos nous de coronavirus | EP

Itàlia ha viscut el seu dia més negre des de l'inici de la crisi del coronavirus. En les últimes 24 hores, han mort un total de 475 persones, incrementant la xifra fins als 2.978 morts amb un augment total del 19%. 

En aquest sentit, i tal com han fet patent les autoritats sanitàries del país, aquest és l'augment més gran des que es va detectar el primer brot de la malaltia, i en aquests moments el país ja és el que registra més afectació per coronavirus de tota Europa.

31 casos nous a les comarques gironines

Però les males notícies no acaben aquí. A més, Salut ha informat de 31 casos nous de coronavirus a les comarques gironines, que eleva la xifra global a 134 afectats per la malaltia. D'aquests, 41 són professionals sanitaris, 20 més que els que hi havia confirmats dimarts. 

Segons detalla Salut, deu de les persones amb la covid-19 estan en estat greu. Ahir, el Departament va informar de la primera mort a la demarcació per coronavirus, un home de 79 anys amb patologies prèvies.

L'OMS impulsa un assaig clínic pel coronavirus

El director general de l'Organització Mundial de la Salut —OMS—, Tedros Adhanom, ha anunciat l'impuls d'un assaig clínic per comprovar a nivell mundial quin tractament és més eficaç contra el coronavirus. «Aquest gran estudi internacional està dissenyat per generar les dades sòlides que necessitem per demostrar quins tractaments són els més eficaços», ha dit Adhanom en la roda de premsa diària que fa l'organisme per informar de l'evolució del covid-19 a nivell mundial.

Segons ha avançat el director general de l'OMS, Espanya, França, l'Argentina i l'Iran, entre d'altres, han confirmat que participaran en l'assaig clínic, que tindrà el nom de 'Solidaritat'.


Comentaris

envia el comentari