IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'estafa a Espanya en plena pandèmia per demanar diners pel coronavirus

Circulen uns correus falsos per demanar diners per un compte per ajudar a la lluita contra el COVID-19

Imatge d'una persona utilitzat la targeta de crèdit per a una compra per internet
Pretenen robar els diners dels usuaris fent-se passar pel president del Col·legi Mèdic de La Corunya | Catalunya Diari

Alerten sobre una nova estafa en plena pandèmia. El Col·legi Mèdic de la Corunya ha denunciat davant la Policia Nacional l'enviament de correus electrònics, en els quals se sol·liciten ingressos i transferències bancàries en nom de el president de l'entitat, Luciano Vidán.

La polèmica part d'una iniciativa de la mateixa entitat col·legial, anunciada aquest mateix dijous. En concret, es tractava de l'obertura d'un compte amb 100.000 euros per millorar la protecció dels facultatius davant de l'COVID-19, en què convidava a particulars, empreses i institucions a fer aportacions.

Així ho han informat fonts oficials del Col·legi

L'endemà, concretament a les 12.13 hores d'aquest mateix divendres, el Col·legi ha detectat la circulació d'un correu electrònic, enviat des de Rússia, en el qual s'usurpa la identitat de Luciano Vidán Martínez per «amb una clara intenció d'estafar als seus destinataris». En aquesta sèrie d'enviaments falsos, l'estafador sol·licita que el receptor del correu realitzi transferències bancàries per donar suport a la lluita contra el coronavirus, però a un compte diferent a l'anunciat per l'entitat col·legial.

«El Col·legi recorda que aquells que vulguin participar en aquesta iniciativa, ho facin, únicament i exclusivament, ingressant les seves aportacions en el compte de NCG Banco amb IBAN ES76 2080 0058 1330 4003 3560, i sota cap concepte realitzin donatiu algun al marge d'aquest procediment», adverteixen en un comunicat.

Així mateix, ja s'ha presentat denúncia a la comissaria per usurpació d'identitat del seu president i per intent d'estafa, a les instal·lacions del Cos Nacional de Policia, en Lonzas.


Comentaris

envia el comentari