Comunicat d'última hora de la Generalitat sobre el coronavirus i les escoles

Molts centres educatius catalans han contactat amb el Departament d'Educació en les últimes hores

Una dona amb roba de protecció contra el coronavirus a Xangai el 26 de febrer de 2020
Molts centres educatius catalans han contactat amb el Departament d'Educació en les últimes hores| Catalunya Diari

L'alarma per l'arribada del coronavirus a Catalunya ha estat inevitable des que aquest dimarts saltava la notícia del primer cas confirmat a Barcelona. Aquest dimecres ja són dos els infectats, sumats a vuit casos més actius a l'Estat. El Departament de Salut ha avisat que es preveuen més contagis, tot i «estar preparats» per afrontar-ho. Però la preocupació augmenta i diversos centres educatius catalans han contactat amb la Generalitat en relació amb el coronavirus. 

El Departament d'Educació ha enviat un comunicat al respecte per aclarir tots els dubtes. Ha informat, doncs, que està en contacte permanent amb el Departament de Salut i amb l'Agència de Salut Pública per informar immediatament de qualsevol novetat a la ciutadania.

Les indicacions de la Generalitat davant dubtes a les escoles

Educació ha volgut recordar també als centres públics, concertats i privats que han contactat amb el departament que ho han de fer trucant al 061, on s'atenen consultes i sospites de contagi. És el primer filtre per detectar si la persona presenta una infecció respiratòria i/o ha viatjat a la Xina i a alguna de les altres zones considerades ara de «risc»: Corea del Sud, Iran, Japó, Singapur o les regions italianes de Piemont, Vèneto, Llombardia i Emilia Romagna. També caldria trucar al 061 en cas d'haver estat en contacte amb alguna persona infectada pel covid-19.

Per últim, com a recomanació general, es demana no viatjar als països mencionats i seguir les mesures que les autoritats sanitàries indiquin, com ara rentar-se les mans amb freqüència. Les 'fake news' també formen part d'aquests consells: es recorda creure només informació oficial o contrastada i fer cas omís a falsos rumors que circulen per la xarxa. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari