IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les condicions que podrien haver de seguir els menors per sortir al carrer el dilluns

Serà imprescindible respectar-les

Dos adults agafant de la mà a una menor d'edat
Aquestes poden ser les condicions que s'hagin de seguir | Pixabay

Aquests dies, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, feia pública no només la nova pròrroga de l'estat d'alarma sinó també que el dilluns 27 d'abril hi haurà una part de la població que podrà començar a sortir al carrer, deixant així de banda el confinament total. Ens estem referint als nens.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Al llarg d'aquestes pròximes hores es donaran a conèixer les pautes que s'hauran de seguir perquè els més petits puguin passejar i prendre l'aire fresc. No obstant això, mentre aquestes arriben, la Generalitat de Catalunya ja ha fet les seves propostes i també estan fent el mateix pediatres i associacions de Pediatria del país.

Les condicions que s'hauran de seguir

En concret, segons aquests experts, que estan assistint a l'esmentat govern perquè aquestes sortides siguin el més acords possibles a la situació que vivim amb el coronavirus, les condicions que s'imposaran seran les següents:

  • Els menors que podran sortir al carrer són aquells que tinguin fins a 12 anys, perquè són els que tenen més necessitat de socialització, en pro del desenvolupament del seu cervell i de la seva personalitat.
  • Es limitaran aquests passejos a unes hores concretes del dia o de la tarda.
  • Cada nen haurà d'anar acompanyat en tot moment d'un adult que serà l'encarregat, entre altres coses, d'aconseguir que, per exemple, respecti la distància de seguretat de 2 metres amb altres persones que es puguin trobar.
  • Aquestes sortides al carrer hauran de realitzar-se en un espai que estigui al voltant de la llar familiar, com a màxim de 2 quilòmetres a la rodona.
  • No s'imposarà l'obligació que els menors portin guants i mascaretes, però sí que es recomanarà que se'ls posin sempre que sigui possible.
  • Aquests passejos fora de la llar no podran realitzar-se en cotxe i no podran consistir a anar a visitar els avis.

A grans trets, aquestes són les mesures que els experts en Pediatria i Psicologia Infantil estan indicant que seran les que determinaran el final del confinament total per als menors. Això sí, caldrà esperar que el govern realitzi la confirmació oficial.


Comentaris

envia el comentari