Vergés: «Més enllà de Setmana Santa continuarà el confinament»

La consellera de Salut admet que «potser no és un confinament total», però afirma que «això va per llarg»

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista el 28 de juliol de 2019.
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu. | ACN

La consellera de SalutAlba Vergés, ha explicat aquest dijous, 2 d'abril, a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que «més enllà de la Setmana Santa continuarà el confinament». Vergés ha dit que «potser no serà un confinament total», però ha deixat clar que, en algun grau es mantindrà. «Això va per llarg», ha advertit la titular de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Vergés també s'ha mullat sobre la situació a les residències geriàtriques. «S'haurà de revisar el protocol per tal que les famílies puguin endur-se la gent gran de les residències sense necessitat de fer-los el test de detecció del coronavirus», ha dit la consellera de Salut, que ha argumentat que «contaminar a la família que és relativament més jove en comparació a una residència on la gent és més vulnerable sempre és desitjable».

Admet que les UCI estan al límit

A més, Vergés, ha reconegut que la capacitat de llits d'UCI als hospitals catalans «està al límit» i ha apuntat que la velocitat d'entrada de pacients greus als hospitals «és més alta que la velocitat de sortida» i això fa que vagi augmentat la capacitat ocupada. Tot i això, ha assegurat que els centres ho estan fent «molt bé» i que s'està mobilitzant tot el personal possible.

En aquest sentit, ha reclamat a l'Exèrcit que més enllà d'ajudar en tasques de muntatge d'instal·lacions hi col·labori posant a disposició metges i infermeres de la UME. Tot just aquest dimecres, 1 d'abril, es va produir un desencontre entre Salut i l'exèrcit espanyol, quan des del departament es va impedir a l'Exèrcit de Terra que continués el muntatge de l'hospital de campanya de la Pista d'Atletisme Coberta de Catalunya a Sabadell.

La versió de l'exèrcit era que la Generalitat ho havia aturat per raons estètiques, per l'aparença excessivament militar de l'equipament. Vergés va aclarir aquest dimecres, però, que es tractava d'una qüestió logística i que el mateix exèrcit muntaria l'hospital de campanya amb una estructura més robusta i, alhora, més senzilla de netejar i desinfectar.


Comentaris

envia el comentari