IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Confinament total: Quins són els serveis essencials?

Pedro Sánchez ha anunciat el confinament total del país

Efectius de la UME preparant-se per desinfectar l'Aeroport del Prat
Pedro Sánchez aplica el confinament total del país i envia a casa a treballadors de serveis no essencials | Catalunya Diari

Aquesta setmana s'han complert ja 15 dies de confinament a causa de la crisi sanitària per la pandèmia de coronavirus. Encara que els esforços dels sanitaris estiguin sent majúsculs, sembla que les mesures preses fins ara pel govern espanyol no estan sent suficients per aturar el virus. 

Avui dissabte, Pedro Sánchez ha anunciat el confinament total del país després de dues setmanes del tancament de bars, restaurants, o altres locals d'oci. Aquesta nova mesura s'aprovarà en un Consell de Ministres extraordinari, i anirà acompanyada d'un permís retribuït: tots els treballadors seguiran cobrant el seu sou durant aquestes dues setmanes d'aturada d'activitat, i hauran de recuperar les hores de forma progressiva una vegada es torni a la normalitat. 

Quins són els serveis essencials?

La gran pregunta que es fan molts dels treballadors ara mateix després d'aquest anunci de Sánchez és sobre quins són aquests serveis essencials, els quals podran seguir treballant a partir de l'aplicació de la nova mesura el dia 30. Els serveis considerats com a essencials són els següents:

1. Seguretat i emergències

2. Atenció sanitària, farmàcia i subministraments sanitaris

3. Electricitat, aigua potable, combustible i gas

4. Telecomunicacions i informació

5. Alimentació, agricultura, pesca, distribució alimentària, granges i centres de producció

6. Recollida de residus

7. Serveis penitenciaris

8. Serveis funeraris

Cal remarcar que, una vegada s'aprovi aquesta nova aplicació, es concretaran molt més quines són les feines que seguiran funcionant durant els pròxims dies. 

A més, tal com ha avançat 'La Ser', es farà una excepció per a alguns sectors industrials, com seria, per exemple, el relacionat amb el tèxtil — no relacionat amb les peces de vestir — i que és de gran importància per a poder confeccionar tot el material sanitari que, ara més que mai, necessiten els hospitals de tot l'Estat espanyol. 

Mesura demanada per Quim Torra fa dues setmanes

Aquesta mesura es tracta de la mateixa que el President de Catalunya, Quim Torra, ja va demanar des de fa dues setmanes a Sánchez abans de començar l'Estat d'Alarma, petició la qual se li va denegar des d'un inici. 

De fet, Quim Torra va arribar a anunciar el confinament total de Catalunya el dia abans de l'aplicació de l'Estat d'Alarma, però aquesta mesura autonòmica no es va arribar a fer realitat per la centralització de competències del govern espayol.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris
Robert
Els jardiners podem seguir treballant? Les estacions van passant i es de vital importància pels arbres seguir el ritme, entrem al apartat agricultura?
cucut
les Depuradores d'Aigues Residuals també son al grup de l'Aigua... no només la potable!!! Cicle integral de l'Aigua!!!
nebaxpe s.l
elsector de neteja pot continuar trabajan

envia el comentari