Confirmen que cap dels 21 repatriats en quarantena té el coronavirus

El ministre de Sanitat celebra que tots els consellers autonòmics hagin assistit al Consell Interterritorial de Salut, inclosa la de Catalunya

Salvador Illa ha confirmat aquest dimarts a la tarda en roda de premsa que cap de les 21 persones repatriades de la ciutat xinesa de Wuhan que estan en quarantena a l'hospital Gómez Ulla de Madrid té el coronavirus. El ministre de Sanitat ho ha dit després del Consell Interterritorial de Salut, que ha reunit a la capital espanyola la cúpula del Ministeri encapçalada per ell mateix i els disset consellers autonòmics del ram. Illa ha celebrat que tots hagin pogut assistir a la trobada «inclosa la de Catalunya».

Pel que fa al turista alemany ingressat a la Gomera, a Canàries, amb símptomes del virus, Illa ha subratllat que evoluciona favorablement. Els seus tres companys, que també estan en observació, segueixen en quarantena perquè no tenen símptomes, però ja fora de l'hospital. Illa ha volgut transmetre un missatge de calma a la ciutadania assegurant que el sistema de salut espanyol «està preparat» per afrontar la crisis. «Els mecanismes que hem aplicat donen resultats», ha indicat, per la qual cosa, el compromís és «mantenir la línia de treball» que s'ha seguit fins ara.

Aquesta estratègia, ha explicat, es basa en quatre pilars: prendre decisions en base al criteri dels experts; seguiment permanent de la situació; coordinació interterritorial, que ha considerat «indispensable», i «compromís absolut amb la transparència informativa».

Evitar situacions de discriminació

D'altra banda, el ministre de Sanitat també ha volgut llançar un missatge a la ciutadania perquè eviti «situacions de discriminació», després que s'hagi detectat algun cas en els darrers dies de rebuig a persones d'origen xinès.

«Combatem un virus, no persones», ha subratllat Illa, que ha fet balanç de les últimes dades disponibles de l'evolució del coronavirus. Fins ara s'han identificat 20.597 casos a la Xina, amb 426 morts. 2.788 casos són greus. Fora de la Xina s'han detectat 159 casos, 24 dels quals a 7 països d'Europa. D'aquests, 11 són importats directament de Wuhan i 13 per contaminacions de persones que procedien de la ciutat xinesa.

Illa també ha explicat que, fins al moment, a Espanya s'han fet proves a 22 persones, i «només una» –el turista alemany de la Gomera- ha donat positiu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari