Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus

Confirmen quan pot arribar la vacuna del coronavirus a Espanya

El president de l'Associació Espanyola de Microbiologia (SEIMC) ha fet una aproximació

Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus
El president de l'Associació Espanyola de Microbiologia (SEIMC) ha fet una aproximació | Catalunya Diari

A hores d'ara ja tots tenim clar que per a la tornada a la completa normalitat necessitem una vacuna eficaç contra el coronavirus. Així ho ha indicat el president de govern, Pedro Sánchez, però també nombrosos experts com el viròleg Luis Enjuanes, que precisament centra la seva recerca a trobar la vacuna.

La qüestió llavors està a precisar quan podríem tenir disponible la vacuna, una aproximació que ens fa el president de l'Associació Espanyola de Microbiologia (SEIMC),Jordi Vila Estapé, considerat una eminència internacional en la lluita contra les malalties infeccioses. 

Segons ha assenyalat en una entrevista a 'El Mundo', l'especialista està convençut que «hi haurà una vacuna» i «serà força estable perquè, si bé el virus muta, no té una taxa de mutació molt elevada». No obstant això, no és optimista pel que fa al temps que trigarà a arribar la vacuna. Tot i que ja existeixen alguns assajos clínics, Estapé assenyala que «8 mesos o un any no ens els treu ningú».

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Com serà la nostra vida fins a trobar una vacuna?

Com a director de Departamentde Microbiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor explica que «el pitjor ja ha passat» i s'atreveix a aventurar que «si seguim el ritme que portem ara, calculo que a finals de maig o mitjans de juny estaríem a nivells de zero o molt baixos».

Això sí, l'expert assenyala que la sortida ha de ser esglaonada i progressiva, amb percentatges de població de 25% o 30% alliberades cada setmana, tot i que incideix que «els pacients amb immunodepressió o amb malalties com el càncer han d'estar confinats més temps per si hi ha un rebrot».

Altres de les qüestions que planteja l'investigador és la possibilitat que el contagi disminueixi amb l'arribada del bon temps, assenyalant que hi ha gràfiques molt interessants de «països com Singapur o Austràlia que amb temperatures altes han registrat menys transmissió, per la qual cosa hi pot haver relació entre el bon temps i el nivell de contagi».

Aquestes són qüestions importants a tenir en compte per prevenir una segona onada que podria ser catastròfica, però totes les possibilitats d'acabar definitivament amb el coronavirus se centren a desenvolupar l'anhelada vacuna.