El Congrés aprova l'allargament de l'estat d'alarma tot i les crítiques de l'oposició

Va ser en plena matinada després d'una sessió maratoniana d'11 hores

Congrés dels diputats durant la sessió del 25 de març de 2020
El ple estava pràcticament buit durant la sessió d'aquest dimecres | Catalunya Diari

Ben entrada la matinada i després d'una sessió maratoniana, el ple del Congrés dels Diputats aprovava prorrogar l'estat d’alarma 15 dies més. La mesura va comptar amb 321 vots favorables i 28 abstencions, les dels 3 partits independentistes catalans i (JxCat, ERC i la CUP) i EH Bildu.  

La mesura ha de tornar ara a mans del govern espanyol que l'haurà de donar el vistiplau definitiu. Per això, Pedro Sánchez ha convocat un Consell de Ministres extraordinari per aquest divendres.

Els independentistes exigeixen el confinament total

El diputat d'ERC, Gabriel Rufián (un dels pocs menys de 50 presents a la cambra) defensava la seva abstenció assegurant que si no es para el país «ens quedem sense país». 

Des de JxCat, Laura Borràs va gravar un vídeo demanant a Sánchez que atengui la petició de Torra d'establir el confinament total: «Ho hauran d’acabar fent», va afirmar. 

Mireia Vehí, portaveu de la CUP, insistia que el país «no necessita ni armes ni militars sinó pa, sostre, sanitat i confinament total».

Sánchez demana unitat, PP i Vox el critiquen

Per la seva banda, el president del govern espanyolPedro Sánchez va demanar a la resta de partits «temps, unitat i lleialtat». Avançava també que adoptarà més mesures amb l’objectiu de «guanyar la guerra al virus»

Pablo Casado i el PP dirigien dures crítiques cap al líder socialista tot i que mantindrien la lleialtat que no va tenir el PSOE quan governaven ells. Afirmava que tot i tenir «els poders màxims» la seva eficàcia «està essent mínima». 

Vox també va acusar Sánchez d’haver actuat «tard i malament» i va reclamar el cessament d’Iglesias, Illa i Simón. A més, ha instat a aplicar el 155 a Catalunya per evitar que Torra posi «en major risc la vida dels catalans». 


Comentaris

envia el comentari