Dimecres hi haurà ple al Congrés només amb els portaveus dels grups

La sessió se celebrarà aquest dimecres a les nou del matí

Congrés dels Diputats.
El Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El Congrés dels Diputats celebrarà aquest dimecres a les nou del matí un ple atípic on el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà per detallar les mesures de l'estat d'alarma. Ho farà únicament davant els portaveus de les formacions parlamentàries, que celebraran amb ell un debat sense la presència de la resta de membres de la cambra.

Una imatge inèdita

És a dir: l'hemicicle estarà del tot buit i només hi haurà una vintena de persones, els portaveus dels partits de cadascun dels deu grups que hi ha al Congrés. La imatge serà inèdita, amb menys d'una trentena de persones en un hemicicle que, habitualment, acull fins a 350 diputats.

Així li ho ha comunicat el mateix Sánchez al portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, amb qui ha mantingut aquest dilluns una conversa telefònica en el marc de la ronda de contactes del president amb la resta de formacions. Sánchez ha avançat a Rufián que detallarà al Congrés el nou Reial Decret de mesures econòmiques i socials que preveu aprovar, així com el decret de l'estat d'alarma.

ERC fa diverses peticions a Sánchez a través de Gabriel Rufián

Durant aquesta conversa amb Rufián, el portaveu d'ERC ha insistit en la petició de la Generalitat perquè s'endureixi l'aillament i es decreti el confinament immediat de Madrid i Catalunya. A més li ha reclamat una moratòria en les quotes dels autònoms, la Seguretat Social i l'IVA, i la suspensió immediata del pagament d'hipoteques i lloguers.

Rufián també ha reclamat a Sánchez una prestació extraordinària per a les persones que estan atenent població de risc o afectats a les seves cases i que, per tant, no poden treballar. Per últim, li ha demanat l'activació immediata de la prestació per desocupació per als afectats pels ERTOs sense afectació a la presta prestació d'atur general i futura.


Comentaris

envia el comentari