El Congrés s'aturarà durant quinze dies pel coronavirus

La cambra baixa sí que estarà operativa per «assumptes urgents»

El Congrés dels Diputats, en una imatge recent.
El Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

El Congrés dels Diputats ha acordat suspendre tota la seva activitat parlamentària durant dues setmanes i convoca un ple extraordinari el 24 de març per convalidar amb el vot telemàtic decrets com el de la reforma laboral. La mesura s'ha pres després de la reunió de la Junta de Portaveus aquest dijous i del positiu de la ministra d'Igualtat, Irene Montero. La resta de membres de l'executiu se també s'han sotmès a les proves. La presidenta de la cambra, Meritxell Batet, ha explicat que al ple extraordinari només hi hauran d'assistir els diputats que vulguin intervenir. Batet també ha dit que la cambra no es tancarà i que seguirà operativa per «assumptes urgents».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La Junta de Portaveus ha acordat de suspendre la convocatòria de sessions parlamentàries al Congrés dels Diputats durant dues setmanes. La mesura, però, no implicarà pas tancar la cambra baixa. «Seguirà operativa per assumptes urgents», ha assegurat la presidenta Batet.

Un ple el 24 de març on es podrà votar de manera telemàtica

En aquest sentit, ha anunciat la convocatòria d'un ple extraordinari per al 24 de març on es convalidaran diversos decrets pendents, entre ells el de la reforma laboral que s'han de ratificar abans de 15 dies. També s'hi podran incloure altres punts «si es considera necessari».

Per a la convocatòria, es facilitarà el vot telemàtic dels diputats i només estaran obligats a assistir-hi els que vulguin intervenir a la sessió. En els propers dies, ha dit Batet, tots els diputats rebran les instruccions sobre el seu funcionament. La presidenta del Congrés també ha avançat que s'estudiaran les fórmules per poder millorar la «capacitat d'acció» de la cambra per vies telemàtiques «davant de la situació actual i de cares al futur».


Comentaris

envia el comentari