El Consell per la República crea un fons per recollir diners per lluitar contra el coronavirus

Els recursos es repartiran entre les iniciatives solidàries promogudes pels Consells Locals

Carles Puigdemont a l'escenari del gran acte convocat a Perpinyà el 29 de febrer de 2020
Els recursos es repartiran entre les iniciatives solidàries| cedida

El Consell per la República ha creat un 'Fons Republicà d'Acció Solidària' per recollir diners per la lluita contra el coronavirus. Segons explica a través d'un comunicat, hi haurà un comitè de gestió del fons que s'encarregarà de distribuir els recursos recaptats entre les diferents iniciatives solidàries promogudes des dels Consells Locals de dins de Catalunya.

Entre els recursos, es preveu la fabricació de mascaretes per a ús sanitari o la fabricació domèstica de mascaretes, bates i altres materials que poden ser necessaris tant per a ús domèstic com sanitari. I és que, segons el Consell per la República, diversos Consells Locals s'han activat des de fa dies per ajudar a cobrir la mancança de material de protecció.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

S'han activat Consells Locals per ajudar a cobrir la falta de material

Segons el comunicat, el Consell Local de Sabadell està liderant la fabricació de 20.000 mascaretes per a ús sanitari que després seran repartides pels centres sanitaris a través dels Consells Locals de tot el territori.

D'altra banda, els Consells Locals han creat una xarxa de fabricació domèstica de mascaretes, bates i altres materials que poden ser necessaris tant per a ús domèstic com sanitari. «Comptem amb una xarxa de voluntaris membres dels Consells Locals que reparteixen els materials, tallen patrons, cusen les peces i distribueixen el producte sanitari o d’ús domèstic seguint les necessitats que s’han inventariat i en col·laboració amb altres entitats i institucions», asseguren.

Els casos de coronavirus arreu del territori no s'aturen. L’Estat espanyol ha sumat 769 nous morts per coronavirus les últimes 24 hores i 7.871 positius en covid-19. L’últim balanç fet públic aquest divendres pel Ministeri de Sanitat és de 4.858 defuncions per coronavirus i 64.059 casos confirmats


Comentaris

envia el comentari