Els millors consells dels que porten un mes en quarantena pel coronavirus

La Xina llança recomanacions als espanyols per sobreviure el millor possible a l'aïllament

Activitats als balcons per passar el confinament contra el coronavirus el març de 2020
La Xina llança recomanacions als espanyols per sobreviure el millor possible a l'aïllament| Catalunya Diari

Cinquè dia de confinament oficial i els espanyols busquen mil i una maneres de passar el millor possible el confinament. Els balcons s'han convertit en grans aliats per prendre l'aire i socialitzar en la distància amb els veïns. Però l'Estat d'Alarma s'allargarà més dels quinze dies establerts en un principi i serà dur.

Prop d'11 milions de ciutadans de la ciutat de Wuhan, epicentre del brot a la Xina, sobrepassen ja els 53 dies tancats a casa, tot i que el país ha aconseguit contenir el virus, registrant avui el primer dia sense casos locals de covid-19. Ells ja veuen la llum, però a Espanya el confinament acaba de començar, de manera que els xinesos han volgut donar consells als espanyols per sobreviure de la millor manera possible a la quarantena.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els consells dels habitants de Wuhan

 • Un xinès dedicat al sector de l'hostaleria, un dels més castigats per la pandèmia, ha volgut insistir primer en la paciència: «Serà llarg. Que la gent no surti de casa seva, que no entri en contacte amb persones grans i, sobretot, que no s'entri en pànic».

    

   
 • Una altra de les claus, apunta, és l'establiment d'horaris per tal de complir certes rutines, tal com ho faria en la vida normal, només que havent d'estar tancat. El xinès assegura que ja porta «gairebé dos mesos» a casa. «Si no heu de treballar, és imprescindible marcar-se una rutina per no tornar-se boig», afegeix. 

    

   
 • Un altre ciutadà de la Xina ha volgut transmetre optimisme i explica que la quarantena també té coses bones. «Pots aprendre més coses de la teva família i tenir llargues converses amb la teva mare que feia anys que no tenies. És molt important tenir el cap ocupat, fins i tot amb els pensaments. S'ha d'aprofitar per interioritzar amb un mateix i reflexionar. Poques vegades es tindrà una oportunitat com aquesta per fer-ho. I, encara que no puguis sortir de casa, és important vestir-se com si anessis a treballar. No s'ha d'estar tot el dia en pijama», insisteix.

    

   
 • Un altre dels consells anima a escriure un diari. Joves de Wuhan asseguren que els ha mantingut el cap ocupat:  «Recomano que els espanyols facin el mateix. La meva mare ha començat a pintar i ha après a cuina».

    

   
 • Encara que tothom té diferents trucs i estratègies per afrontar la situació de la millor manera possible, el cert és que molts xinesos coincideixen que el més important és que «la gent sigui estricta i no surti de casa». «Si són creients, que llegeixin la Bíblia. I si tenen nens petits, que els llegeixin molts contes i que els deixin jugar amb aigua i espuma a la banyera», diu. La paciència, però, és segons els xinesos la clau de tot.

Comentaris

envia el comentari