El consum de farina es multiplica per quatre durant la tercera setmana de confinament

Planas explica que hi ha «normalitat» en l’abastiment i les compres

La farina ha estat un dels productes més comprats | Cedida

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha explicat que el consum de farina s’ha multiplicat per quatre durant la tercera setmana de confinament coronavirus. Es tracta d’una dada «anecdòtica» que indica que la ciutadania ha «començat a fer pa i rebosteria» i això s’ha convertit en una «activitat habitual».

La tercera setmana de confinament també s’ha produït un «increment clar» del consum de producte fresc com la carn -un 29% més-. Les primeres dues setmanes van ser «d’estoc» amb més compres d’arròs o pasta.

En roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Ministres, Planas ha destacat que la situació és de «normalitat» en l’abastiment i les compres per molt que disminueix el nombre de visites als supermercats. De fet, el consum alimentari ha augmentat un 17,6% amb relació a les mateixes dates de l’any passat i un 16,8% amb relació a la setmana anterior.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El sector de la restauració, un dels mes afectats pels ERTO

A Catalunya s'han firmat 85.114 Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) des que va esclatar la crisi del coronavirus i fins al 7 d'abril, uns tràmits que per ara han deixat temporalment a l'atur 625.356 assalariats. Els sectors que s'han vist més afectats per la paràlisi de l'activitat han estat la restauració, el comerç i l'educació, que junts sumen 228.133 treballadors, un 36% respecte al total, segons dades publicades aquest dimarts pel Departament de Treball.

Fins al 7 d'abril, al sector de la restauració s'han firmat 18.146 expedients que han deixat a l'atur un total de 104.784 treballadors. La gran majoria d'ells -el 99,3%, segons les dades de Treball- són per causes de força major. A continuació hi ha el comerç, on el nombre d'assalariats que han perdut la feina durant les últimes setmanes és de 90.499. Dins aquest sector, el comerç al detall n'ha sortit més malparat, amb 11.582 ERTO i 50.740 treballadors afectats. Pel que fa al comerç a l'engròs (sense tenir en compte la comercialització de vehicles a motor), s'han firmat 4.667 expedients per 39.759 empleats.

  

  


Comentaris

envia el comentari