IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Consum posa en marxa un servei d'atenció psicològica per als seus treballadors

Psicòlegs i especialistes en gestió emocional oferiran pautes i recomanacions per afrontar l'estat d'alarma

Imatge d'arxiu dels supermercats Consum
Consum ajuda als seus treballadors durant l'estat d'alarma pel coronavirus | CatalunyaDiari
 

Els treballadors de supermercats s'han tornat imprescindibles durant aquest estat d'alarma pel coronavirus. Per tal d'ajudar a suportar la tensió emocional que viuen els empleats d'aquest sector, la cooperativa valenciana de supermercats Consum ha decidit posar en marxa a partir d'aquest dilluns un servei telefònic gratuït de suport psicològic i emocional per als seus treballadors.

Segons ha informat Consum a través d'un comunicat, aquest servei, habilitat de dilluns a divendres de 10 a 18 hores, és de caràcter anònim i confidencial i està atès per psicòlegs professionals i especialistes en gestió emocional. Amb això es pretén proporcionar ajuda i assessorament als més de 16.000 treballadors que formen part de la companyia, i aquests podran manifestar les seves preocupacions tant a nivell laboral com personal. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Consum implanta noves mesures 

La companyia ha decidit tancar tots els seus supermercats d'Espanya el proper divendres dia 10, Divendres Sant, per afavorir el descans dels treballadors. El dilluns dia 13 també tancaran les portes els supermercats de la Comunitat Valenciana i Catalunya

Tots els establiments han inclòs també mampares de seguretat a les caixes i han controlat l'aforament per evitar aglomeracions. A l'entrada s'ofereix gel desinfectant i guants de plàstic per als clients, i l'horari d'apertura és ara de 10 a 20 hores. Com a novetat, a partir d'aquesta setmana s'ha decidit ampliar de sis a vuit el nombre d'unitats d'un mateix producte que una persona pot comprar al dia. 

Des de Consum es va demanar col·laboració ciutadana davant d'aquesta situació. Demanaven sobretot el fet que només una persona de cada família anés a comprar, evitant que fossin nens, ancians o persones pertanyents a grups de risc. També van recomanar el pagament amb targeta i no amb diners en efectiu.

Compensacions per als treballadors

Consum ha destinat 3,8 milions d'euros als seus treballadors i plataformes logístiques. Aquests diners s'han abonat a les nòmines del passat mes de març, i han suposat un augment de 283 euros de mitjana per persona. 

La cooperativa valenciana de supermercats va reforçar la seva plantilla amb un total de 1.185 contractes nous i 1.233 ampliacions de dedicació des del passat 13 de març, a causa de l'augment de demanda que ha generat aquest estat d'alarma. 


Comentaris

envia el comentari