Catalunya tanca el diumenge amb 700 contagis de coronavirus en les últimes 24 hores

Ho ha explicat la consellera Vergés en una entrevista a TV3

La consellera de Salut, Alba Vergés, al costat del director de Salut Pública, el 12 de març de 2020
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una de les compareixences dels darrers dies. | Cedida

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que hi ha hagut uns 700 nous infectats de coronavirus a Catalunya en les últimes 24 hores, encara que no se sabran les xifres definitives fins les properes hores.

Vergés celebra el respirador assolit amb la impressora 3D

En una entrevista al Telenotícies de TV3, Vergés també ha celebrat que a partir d'aquest dilluns es comenci la producció d'un respirador de campanya a Catalunya i ha assegurat que «dóna aire» al sistema sanitari. La consellera ha remarcat que s'ha ideat «en un temps rècord» i ha explicat que només el dilluns, i a través de la impressió 3D, ja se'n podran fer unes 100 unitats.

El respirador ha estat conseqüència de l'aliança entre el Consorci de la Zona Franca (CZFB), HP, Leitat (Tecnio) i SEAT juntament amb CatSalut, a través del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, i servirà per al tractament dels casos més greus de coronavirus. A l'entrevista Vergés ha remarcat que donen «esperança» i ha assegurat que els posaran a disposició de tothom «solidària i fraternalment».

La consellera de Salut insisteix en la importància de l'aplicació

La consellera també ha explicat que l'aplicació engegada per facilitar la detecció de coronavirus ja ha rebut més de 678.000 inscripcions. A través de l'aplicació, el departament pot fer «un mapa de calor» per detectar en quins territoris hi ha més símptomes i per «aïllar» tots els casos susceptibles i «tallar la transmissió» del virus.

En relació a quan es preveu el pic d'infeccions a Catalunya, Vergés ha reconegut que no es pot saber, però ha confiat que sigui «el més aviat possible» perquè així començarà a baixar la corba de contagis.


Comentaris
Carles
I ha expliquat quan estan invertin en equipaments per paliar la malaltia?

envia el comentari