Atenció Pares: El conte per a explicar als teus fills què és el coronavirus

Els nens han d'ajudar un superheroi a derrotar el virus a través de les mesures de prevenció

Imatge d'una nena llegint un llibre
Aquest conte de superherois ajuda els nens a entendre el coronavirus| Unsplash

Aquests dies els psicòlegs i terapeutes infantils s'esforcen a explicar-nos com fer entendre als nostres fills la crisi del coronavirus, i la veritat no resulta gens fàcil. Les claus són fer-ho amb claredat, sense ocultar informació, i de manera reconfortant. Ara, un conte protagonitzat per un superheroi ajuda a explicar als nens què és el coronavirus.

  

La iniciativa neix del Centre d'Atenció Infantil Primerenca de Sant Rafael de Granada, que atén mig miler de menors a l'any i que ha publicat un conte per a explicar als nens què és el coronavirus i les principals mesures de prevenció.

Sobre què tracta la història?

La història està protagonitzada per un superheroi, Supercov, al qual els nens han d'ajudar a sobreviure en un context semblant al de la crisi del coronavirus actual. Per a fer-ho ha de derrotar a Covid-19, el supervillano que vol que tothom es posi malalt. 

Els nens han d'ajudar a Supercov amb les seves normes de prevenció quotidianes. S'adapten les mesures recomanades per sanitat, i els nens s'han de saludar amb el colze en comptes de xocar la mà, llançar petons a l'aire en comptes de contacte físic, i rentar-se les mans de manera regular i adequada. Al final del conte hi ha una fitxa a completar en la que per cada victòria, el nen rep una recompensa en forma de cara somrient.

El pioner de la iniciativa, un pare

La iniciativa veu la llum en un moment especialment complicat pel país: el coronavirus s'estén amb una rapidesa sorprenent i el govern ha decretat el tancament de les escoles i el confinament de la població. Els pares es troben a casa amb els nens i amb la responsabilitat de fer-los entendre unes mesures que a vegades ni els majors comprenem. Aquest conte és una bona manera de fer-los entendre la gravetat del cas, i és alhora una eina per a pares i fills. 

En concret, tot sorgeix gràcies als pares de Darío, un petit amb trastorn de l'espectre autista d'alt funcionament que acudeix al centre amb freqüència i en una de les seves visites va dir que sense petons i abraçades no pot viure.

El pare de Darío va explicar que en casos com el del seu fill, que a més té al·lèrgia i tos amb freqüència, necessita formes de comunicació més dinàmiques i senzilles per a fer-li entendre la importància d'adaptar-se a les mesures. L'equip del centre es va posar a la feina i va recórrer a aquest conte de superherois que usa el joc per a explicar la realitat.


Comentaris

envia el comentari