IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos planegen més de 200 controls aquest cap de setmana

El cos desplega un miler d'agents en el marc del dispositiu Oris

Un control policial per part de dos agents dels Mossos d'Esquadra.
Un control policial per part de dos agents dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. | ACN

Els Mossos d'Esquadra desplegaran aquest cap de setmana un total de 200 controls policials en diferents punts de carreteres i autopistes per restringir la mobilitat i evitar el desplaçament cap a segones residències. Un miler d'agents treballaran en aquets controls, dissenyats en el marc del dispositiu Oris que el cos va posar en marxa per la crisi del coronavirus.

Les sancions, entre els 600 i els 30.000 euros

L'objetiu dels controls serà l'aplicació de les mesures de restricció de la mobilitat previstes en el decret d'estat d'alarma aprovat pel govern espanyol. Els punts de control seran fixes i dinàmics. Els agents identificaran i denunciaran a totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst. Les sancions oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.

Els Mossos recorden que les activitats a l'aire lliure, com esquiar, passejar, fer esport, anar en bicicleta o practicar running estan actualment prohibides. Per això, a més dels controls a la xarxa viària, els agents també vetllaran perquè no es facin aquest tipus d'activitats.

També canvien els hàbits judicials

La situació de crisi sanitària a Catalunya no altera només les rutines policials: també moltes altres, com ara les judicials. Diversos jutjats de Catalunya han començat a prioritzar la declaració judicial a través de videoconferència dels detinguts i els empresonats per tal d'evitar els trasllats als edificis judicials i reduir el risc de contagi per coronavirus.

Així, ciutats com Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Olot, entre altres, prioritzaran aquest sistema, que permetrà que els detinguts declarin des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra on estiguin arrestats, sempre amb assistència del seu advocat, sigui des de la pròpia comissaria o des del jutjat.

En un acord governatiu, la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso, ha dictaminat les instruccions concretes per fer-ho en els jutjats de la capital catalana, recordant que els advocats tenen dret a parlar amb el seu client abans de la declaració judicial, encara que sigui per videoconferència i garantint igualment la confidencialitat.


Comentaris

envia el comentari