IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'acte de Puigdemont a Perpinyà, en perill pel coronavirus?

Aquest dimecres es coneixeran tots els detalls sobre l'acte

L'ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
Puigdemont vol mantenir la celebració de l'acte a Perpinyà. | Catalunya Diari

L'augment de contagis pel coronavirus està trasbalsant l'actualitat, també en l'àmbit polític. Mentre tothom està molt pendent de l'evolució dels contagis a Catalunya i Espanya —s'han detectat deu casos a tot l'Estat, un a Barcelona—, l'independentisme té en l'horitzó més immediat l'acte que Puigdemont, Comín i Ponsatí protagonitzaran aquest dissabte, 29 de febrer, a Perpinyà. Ara bé: la crisi del coronavirus podria tenir impedir l'esperada visita dels tres eurodiputats a la Catalunya Nord?

La crisi del coronavirus podria posar en perill l'acte a Perpinyà?

Ara per ara, no hi ha cap recomanació mèdica que impedeixi viatjar a la zona del sud de França. Cal tenir en compte, però, que a mig matí d'aquest dimecres s'ha conegut la primera mort d'un home francès pel virus: la d'un home de 60 anys. És la segona mort en territori de França —la primera havia estat un turista xinès— i, si els casos anessin a més, caldria veure quines mesures pren el govern de Macron per evitar l'augment de contagis.

D'altra banda, cal recordar que s'investiguen diversos casos a Catalunya, on per ara hi ha un positiu, i que des del nostre país viatjaran unes 100.000 persones a Perpinyà. El grau de mesures contra el virus en què ens trobem a finals de setmana pot determinar si hi ha algun impediment per a la celebració d'un acte tan multitudinari, amb desenes de milers de persones procedents d'una zona de contagi, a la capital de la Catalunya Nord.

L'altre front obert és el de la participació de membres del govern català: si la crisi s'agreuja, els consellers i el president Torra ho tindran complicat per abandonar el gabinet de crisi i 'escapar-se' a l'acte de Perpinyà. És un altre dels factors que cal tenir molt en compte. L'organització ha convocat un acte aquest migdia on es donaran tots els detalls sobre l'acte de dissabte i on s'espera que es donin explicacions sobre què passaria en cas que la crisi del coronavirus anés a més i posés traves a la seva celebració.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari