IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

El coronavirus afecta molt més als nens del que pensàvem

Ho diu un estudi de la Universitat de Florida

Imatge d'arxiu d'un desinfectant de mans

Segons un estudi publicat al Journal of Public Health Management and Practice, revista que edita la Universitat de Florida, el nombre de nens amb coronavirus és molt més gran del que reflecteixen les xifres actuals als Estats Units. L'estudi exposa que per cada nen que ingressa a l'UCI a causa de la Covid-19 hi ha 2.381 infectats pel virus que solen escapar del control de les autoritats sanitàries.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El càlcul s'ha realitzat analitzant les dades d'un informe del Centre Xinès per al Control i Prevenció de Malalties fet al voltant d'un estudi clínic de més de 2.100 nens amb coronavirus a la Xina.

Segons les xifres oficials donades als Estats Units, 74 nens nord-americans infectats van ingressar a les unitats de cures intensives pediàtriques entre els dies 18 de març i 6 d'abril, la qual cosa genera que altres 176.190 nens més es van infectar durant el mateix interval de temps. Els nens menors de 2 anys van representar el 30% dels casos, mentre que el 24% tenien entre 2 i 11 anys i el 47% dels ingressats tenien entre 12 i 17 anys.

La projecció és de 50.000 nens hospitalitzats a la fi de 2020

Els investigadors consideren que si fins a finals d'any s'infectés el 25% de la població dels Estats Units, s'arribaria a la xifra de 50.000 nens i nenes hospitalitzats, dels quals 5.400 estarien molt greus i requeririen respiració assistida. Els informes hospitalaris adverteixen que la durada mitjana de l'hospitalització dels infants és de 14 dies. Una dada preocupant ja que al país només hi ha 5.100 llits per a urgències pediàtriques.

«Tot i que el risc de malaltia greu per la Covid-19 és menor en casos pediàtrics que en adults -confessa Jason Salemi, professor d'epidemiologia a la Facultat de Salut Pública de la Universitat de South Florida i autor principal de la investigació-, els hospitals han d'estar preparats i tenir els equips i nivells de personal adequats per fer front a una possible afluència de pacients més joves», assenyala.

La taxa d'infecció serà més alta en famílies amb escassos recursos

Al seu torn, l'hospitalització dels nens resulta més complicada del que és habitual, ja que molts centres sanitaris prohibeixen visites per complir amb els protocols de distanciament social i quarantena. D'altra banda, els investigadors de l'estudi apunten que la taxa d'infecció serà molt més elevada per als nens en famílies de dificultats econòmiques i amb pares en treballs manuals o de servei.


Comentaris

envia el comentari