IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Coronavirus: 10 errors que comets al supermercat i poden contagiar-te

Segueix aquesta guia de les coses que no has de fer per prevenir el contagi de la Covid-19

Cua de clients amb mascareta al supermercat
Cada vegada que fas la compra t'exposes al contagi o a encomanar el virus als altres | EFE

Fer la compra al supermercat és una de les poques coses que podem fer durant l'estat d'alarma, però fins i tot això s'ha convertit en una activitat de risc. Tots ens sabem de memòria els consells de les autoritats sanitàries, però algunes regles són confuses i altres ens fan dubtar, perquè els petits gestos també compten.

Per sortir de dubtes, segueix aquesta guia dels 10 errors més habituals que comets al supermercat  i que has d'evitar per prevenir el contagi del coronavirus.

No utilitzis el mòbil

No has de parlar pel mòbil amb els guants posats, sense la mascareta i prop dels aliments. Si no és per un cas d'emergència, oblida't del mòbil mentre fas la compra i intenta fer-ho el més ràpid possible per estar de nou disponible.

No retrocedeixis

El millor és no retrocedir i seguir un camí únic. Si et coneixes el supermercat, pots fer la llista de la compra seguint un ordre en el recorregut per evitar donar voltes per l'establiment. En tornar enrere et creues amb altra gent i incompleixes la distància de seguretat.

No et creuis amb els altres

Els experts recomanen no acostar-se a més d'un metre i mig o dos metres als altres, fins i tot si portes mascareta. Per això és important estar atent als productes, però també a les persones que tens al voltant. No tinguis pressa, i si algú ve de cara espera't, perquè és millor no creuar-se amb altres clients als passadissos.

No grapegis els productes

Un dels errors més habituals que comets al supermercat és grapejar els productes, deixar-los, agafar-ne d'altres, tornar a deixar-los, tornar a agafar-los, llegir les etiquetes, i així fins a una infinitat de vegades. Pensa bé el que necessites, decideix el que vas a comprar, agafa el producte i segueix amb la compra.

No et toquis la cara

És una de les recomanacions de les autoritats sanitàries més repetides pels experts. No obstant això, és una acció que repetim de manera instintiva i sense adonar-nos moltes vegades al dia. Podries manipular després un producte i deixar-hi el virus, o viceversa.

Porta les teves pròpies bosses

El mànec dels carros és una superfície susceptible de contenir el virus, i encara que alguns supermercats ja faciliten gel desinfectant per prevenir el contagi, el més recomanable és que portis les teves pròpies bosses i que no et creuis amb els altres per agafar el carro.

No parlis mentre poses les coses a la bossa

No només la tos i els esternuts alliberen les gotetes que contenen el virus, també al parlar exposem els altres al contagi. Recorda que els treballadors del supermercat estan contínuament exposats al contagi, tracta'ls amb respecte i pren mesures de prevenció per vetllar per la seva seguretat: no parlis mentre poses les coses a la borsa.

No agafis el mateix producte que un altre client

Un altre error és anar on està un client i agafar el mateix producte que està prenent del prestatge. Cal evitar acostar-se a les altres persones, fins i tot portant mascareta. Espera que acabi i s'allunyi, i després acosta't tu.

Canvia els guants per a cada acció

El gran error a l'hora de portar els guants és pensar que els guants són les nostres mans. Has de llevar-te els guants i canviar-los per altres cada vegada que facis una acció, per exemple, posar-te uns guants nous per agafar la fruita.

Per això, si al supermercat et demanen que et posis uns altres guants, no els mostris els que portes: posa't els altres, i en acabar l'acció, desfés-te d'ells.

Segueix les recomanacions del local

Els supermercats estan fent un esforç per reforçar les mesures d'higiene i prevenció i comunicar-les als clients per megafonia, cartells i personal encarregat. És important respectar les normes de cada local per prevenir el contagi propi i dels altres, i també per agilitzar les compres i facilitar l'operatiu de supermercat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari