El coronavirus provoca la pujada d'atur més gran de la història a Espanya

Les dades s'han fet públiques aquest dijous

Diverses persones a la cua d'una Oficina de Treball.
Milers de persones es podrien quedar sense atur arran d'aquest error tècnic. | ACN

La Seguretat Social va tancar el mes de març amb un descens de 833.979 afiliats, la seva major retallada de la història, fins a situar el nombre total d'ocupats en 18.445.436, segons dades del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions publicades aquest dijous, 2 d'abril. És la dada que més fidedignament recull l'impacte brutal de la crisi del coronavirus sobre l'economia i el mercat laboral a l'Estat espanyol.

També és el pitjor més pel que fa a aturats registrats als serveis públics d'ocupació

Al seu torn, el nombre d'aturats registrats a les oficines dels serveis públics d'ocupació es va disparar en 302.365 desocupats al març (+9,3%), el seu major augment en qualsevol mes de tota la sèrie històrica, a causa de la mateixa crisi originada pel coronavirus, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social publicades aquest dijous. El volum total d'aturats registrats va arribar així a l'acabar el mes de març a la xifra de 3.548.312 desocupats, la més alta del registre des d'abril de 2017.

La pujada de la desocupació al març és la més alta registrada mai en la sèrie històrica. Supera en més de 100.000 persones el que fins ara era el major repunt: el de gener de 2009, quan en plena crisi econòmica la desocupació va pujar en aquest mes en gairebé 200.000 persones.

Gairebé 22.000 treballadors més registrats a l'atur a Catalunya

A Catalunya, segons les dades del ministeri de Treball i Economia Social del govern espanyol, l'atur registrat ha crescut en 21.883 persones, situant-se ara en les 417.000 a tot l'Estat; si bé encara no s'ha conegut amb detall la dada de pèrdua d'afiliacions. Després d'Andalusia i el País Valencià, Catalunya és la tercera comunitat autònoma on més ha pujat l'atur en el darrer mes de març.


Comentaris

envia el comentari