IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Colpidor testimoni d'una cirurgiana embarassada: «Prefereixo perdre la feina que al meu fill»

Denuncia que el seu hospital vol que treballi malgrat la seva condició, que l'inclou en les persones de risc

Personal sanitari de Terrassa
La cirurgiana manxega està embarassada de 9 setmanes | CST

No vol utilitzar el seu nom real per por a represàlies, però Victòria, una cirurgiana de 32 anys, denuncia que estant embarassada de 9 setmanes la volen obligar a treballar al seu hospital. Això el que explica a 'El Confidencial', on recorda que «les gestants formem part, suposadament, de les persones especialment sensibles».

Segueix sense entendre la situació quan teòricament el govern les inclou en les categories de risc. Per no reincorporar-se al centre hospitalari de Castella-la Manxa on treballa, ha hagut de mentir. Està de baixa per «una lumbàlgia que realment no pateixo», però creu que és «l'únic recurs de què disposo per conservar la meva salut i la del meu fill».

«Estan trepitjant els meus drets»

Explica com la comunitat manxega és una de les que està obligant a anar a treballar a les professionals sanitàries embarassades. Parla «d'una pressió i un xantatge» insuportables. I encara que va tenir un sentiment de culpa i es va sentir «insolidària», va fer el que va fer perquè «estava en risc el meu embaràs».

La seva consigna no pot ser més clara: «Prefereixo perdre la feina de perdre al meu fill». Però és que afirma que va arribar a sentir que «no podem permetre que les metgesses embarassades se'n vagin totes a casa». Tant era la seva especialitat, d'un dia per l'altre s'havia de convertir en una «'experta' del coronavirus».

Defensa que el que demana «no és cap privilegi» i que és «conscient de l'emergència». Però recorda que està embarassada per primera vegada i que l'únic que vol és «viure l'experiència com fan altres dones» en la seva situació personal i professional.

L'opció que li plantegen ara des de l'hospital és que torni a treballar sense necessitat d'exposar-se al coronavirus. Sembla difícil quan la xifra de professionals sanitaris contagiats no para de créixer cada dia.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari