Dràstica decisió de 'El Corte Inglés' per la crisi del coronavirus

L'empresa assegura que es tracta d'una mesura temporal

Edifici d''El Corte Inglés'
El Corte Inglés presenta un ERTO per la crisi del coronavirus | Cedida

El Corte Inglésha presentat aquest dimecres davant el Ministeri de Treball un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per causa de força major per a un total de 25.900 empleats, segons ha informat la companyia en un comunicat.

En concret, la signatura presidida per Marta Álvarez s'ha acollit a les mesures habilitades pel Govern i recollides en el Reial decret 463/2020 de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

El Corte Inglés ha precisat que el seu objectiu és «mantenir l'ocupació» i que es tracta d'una «mesura temporal» que tindrà una durada de 14 dies comptats des de la data de publicació del Reial decret, i la seva ampliació vindrà determinada pel temps que duri l'actual estat d'alarma implantat a Espanya.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Prop de 26.000 treballadors afectats

L'ERTO afecta per tant a gairebé el 29% de la plantilla total del grup, que ascendeix una mica més de 90.000 empleats. Així, es veuran afectats 22.000 treballadors dels grans magatzems d'ElCorte Inglés, 2.000 empleats de la cadena de moda Sfera i 1.900 empleats de Viatges ElCorte Inglés. En tots els casos, la companyia s'ha compromès a complementar les aportacions que realitzi l'Estat fins a cobrir la totalitat del salari.

En el cas de la cadena de moda Sfera, que ha hagut de tancar les seves 102 botigues a Espanya per l'estat d'alarma, l'ERTO afectarà uns 2.000 empleats, mentre que en l'agència de viatges del gegant espanyol de la distribució es veuran afectats 1.900 treballadors després de la situació generada per l'alarma sanitària que ha impactat fortament en tot el sector turístic i de viatges. En concret, els afectats són professionals que treballen en els establiments a peu de carrer o en els situats dins dels centres comercials del grup.

Després de decretar-se l'estat d'alarma a Espanya per a frenar l'expansió del coronavirus, el grup El Corte Inglés s'ha vist obligat a tancar tots els seus centres a Espanya, deixant únicament operatives totes les seves àrees d'alimentació i productes de primera necessitat. Això suposa tenir operatius al voltant de 300 establiments comercials que inclouen tots els supermercats Supercor, els hipermercats Hipercor, i les àrees d'alimentació i gran consum dels centres d'El Corte Inglés.


Comentaris

envia el comentari