Només hi ha una cosa que fas al súper i que realment et pot contagiar

L'escola de salut pública de la Universitat de Harvard ha assenyalat diverses mesures per evitar unes possible infecció

Una parella sortint del supermercat amb la compra i mascareta
Els supermercats s'han convertit en focus de possibles contagis | EFE

Després de 17 dies deconfinament està clar que la millor opció per no infectar-se per coronavirusés quedar-se a casa. No obstant això, de vegades, has de sortir irremeiablement a fer la compra i és en els supermercats on has de vigilar més.

Segons apunta l'escola pública de la Universitat de Harvard, un possible focus de contagi de coronavirus és el carro o la cistella de la compra quan surts a omplir el rebost.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En un estudi recent publicat a la revista The New England Journal of Medicine s'ha argumentat que el virus pot romandre fins a tres dies en superfícies dures de plàstic o acer com, per exemple, les nanses de la cistella del super o les manilles de la cistella on es disposen els aliments. Segons 'El Español', aquesta nova investigació també ha assenyalat que el coronavirus pot subsistir fins a 24 hores sobre el cartró i fins a 4 sobre coure. Per això, des d'aquest organisme sanitari apunten algunes recomanacions per evitar contagiar-nos quan sortim a fer la compra:

 

Tovalloletes humides

Podràs utilitzar tovalloletes humides desinfectants per netejar les zones que es tocaran  del carro o de la cistella. Quan s'acabi de comprar s'ha de llençar a les escombraries.

Guants d'un sol ús

El mateix passa amb els guants d'un sol ús. Aquest producte és difícil de trobar aquests dies de quarantena, però si ets afortunat/da i els compres en algun costat o, el mateix supermercat te'ls cedeix, és recomanable posar-se'ls abans de tocar la zona del manillar del carro o la cistella.

Bossa reutilitzable

Si no vols arriscar-te a agafar el carro o la cistella que t'ofereixen les botigues, pots emportar-te de casa una bossa reutilitzable i anar introduint els productes en ella. Això sí, quan arribis a casa has de buidar la bossa i rentar a fons per eliminar un possible focus d'infecció.

Gel desinfectant

El pots utilitzar després de sortir del supermercat i al tornar a casa desinfectar les manilles de la porta del cotxe i de casa si s'han tocat abans de desinfectar-se les mans.

Altres recomanacions

A totes aquestes precaucions s'han d'afegir les mesures protocol·làries que afirmen les autoritats sanitàries com mantenir una distància d'un o dos metres, no tocar-se la cara, rentar-se les mans, etc.

A casa s'han de rentar molt bé els aliments frescos i els envasos dels productes que es comprin. La Harvard. TH Chain ha insistit que, a més, rentar-se les mans és fonamental per reduir un possible contagi. «Al tornar a casa, abans de preparar aliments i abans de menjar. Renti les seves mans completa i acuradament amb aigua i sabó durant 20 segons» ha exposat.

Si vols exposar-te poc ara que els casos de coronavirus estan en auge pots preparar una planificació de menjars i tractar de sortir en hores de poca activitat per evitar estar en multituds. D'aquesta manera, reduiràs els viatges als supermercats.


Comentaris

envia el comentari