IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Denuncien que els taüts no caben en el crematori auxiliar llogat per l'Ajuntament de Barcelona

El consistori barceloní nega les informacions i assegura que l'incinerador portàtil «està preparat i operatiu»

Imatge d'una urna dins el crematori dins el crematori de Montjuïc
Barcelona compta amb un únic forn crematori a Montjuïc. | Cementiris de Barcelona

El crematori portàtil que l'Ajuntament de Barcelona va llogar fa gairebé un mes per donar resposta a l'increment de morts provocat per la pandèmia de coronavirus és petit i els taüts no hi caben. Així ho assegura aquest divendres el digital Crónica Global, citant fonts del sector. Cal recordar que la capital catalana només compta amb un crematori operatiu a Montjuïc, després del tancament del de Collserola l'any passat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Segons explica Crónica Global, fonts consultades pel citat rotatiu asseguren que l'incinerador auxiliar, que va arribar a la ciutat comtal la passada setmana des del Regne Unit, no s'ha posat en marxa perquè «tenen problemes amb la grandària dels taüts i amb l'acoblament de les màquines al nou forn». Altres fonts citades a l'article, diuen que «l'equipament està muntat, però és tan modern que no sabien com funcionava».

El consistori barceloní nega problemes amb l'incinerador auxiliar

L'Ajuntament de Barcelona, però, ha negat les informacions del citat mitjà. El nou crematori «està a Montjuïc i s'ha procedit a la seva instal·lació. En aquests moments està preparat i operatiu», ha afirmat el departament de premsa del consistori barceloní. Així mateix, també han negat que l'empresa municipal Cementiris de Barcelona «tingui esgotada la capacitat per inhumar o incinerar».

Sobre el retard en les incineracions que Crónica Global assegura que hi ha a la ciutat, l'Ajuntament de Barcelona ha afirmat que «estem realitzant en temps i forma totes les incineracions i inhumacions que reserven les funeràries a la ciutat de Barcelona».

En aquest sentit, el consistori de la capital catalana ha comentat que «probablement, el retard es dóna en localitzar, des dels tanatoris, a les famílies per poder realitzar els tràmits, ja que les gestions s'han de fer ara de manera no presencial, per telèfon o telemàticament». Segons el citat mitjà, en el dia d'ahir, hi havia 350 taüts al dipòsit soterrani de Collserola, esperant a ser incinerats.


Comentaris

envia el comentari