IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Crida de l'Hospital de Sant Pau, desbordat pel coronavirus, per trobar més personal

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ho ha demanat a les xarxes socials

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.
Imatge d'arxiu de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. | Europa Press.

Barcelona està posant en marxa diversos espais d'extensió dels hospitals de la ciutat, que s'estan convertint en centres de referència per tractar els malalts més greus de coronavirus. En aquest sentit, l'alcaldessa Ada Colau ha fet una crida aquest diumenge:

Es tracta d'una petició urgent per part de Colau, ja que en les properes hores es vol posar en marxa el CEM Guinardó, la zona d'extensió de l'Hospital de Sant Pau. Per fer-ho, caldran 108 professionals entre metges, infermers, tècnics en cures auxiliars d'infermeria, sanitaris i zeladors.

L'extensió de la Vall d'Hebron, en marxa

Al seu torn, el Pavelló Salut Vall d'Hebron s'ha posat en funcionament aquest diumenge amb 22 malalts, i arribarà als 132 llits dimarts, la seva capacitat màxima. Es tracta de l'extensió de l'Hospital Vall d'Hebron, que s'ha situat al pavelló municipal, tot just davant. Acollirà pacients no crítics, perquè aquests es puguin quedar als edificis de l'hospital. Els malalts estan atesos amb el mateix equipament sanitari i professional, ja que funcionaran com una planta més del centre.

El seu gerent, Albert Salazar, ha destacat que un hospital amb 50 especialitats s'ha convertit en un centre d'una sola malaltia. El seu pla de contingència preveu passar de 56 llits de crítics a 350, i per això calia obrir un nou espai que acollís malalts no tan greus. La consellera de Salut, Alba Vergés, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el propi Salazar van visitar dissabte al vespre la nova instal·lació.

Colau ha constatat que és «impressionant» veure com es posa tan ràpid en marxa una ampliació de l'hospital, «un esforç increïble, en temps rècord, de moltíssima gent, perquè la ciutat ha tingut molt clar que començava una setmana diferent a l'anterior, molt més complicada, i que s'havia reforçar la sanitat pública». Vergés, per la seva part, ha constatat que la resposta a l'epidèmia està canviant l'organització d'aquest i de tots els hospitals, que estan absolutament bolcats per atendre les persones amb coronavirus.


Comentaris
cristina
Dr, Mitja Le deseo muchisimo èxito en este proyecto de fármacos que pueden mejorar a los enfermos,evitadon que agraven sus sintomas, es una esperanza para todos.Sigo ca día las noticias y espero con impaciencia los resultados, los días se hacen larguisimos parece que estas tres semanas no pasen nunca. Mucha suerte, será suerte para todos. Felicidades a todos los que trabajan incansablemente para ayudar a los enfermos.

envia el comentari