El coronavirus obliga a tancar 25.000 bars, restaurants i discoteques a Catalunya

Els afectats reclamen ajudes fiscals i laborals, així com línies de finançament ràpides

Un cambrer netejant una cadira envoltat de taules i cadires vermelles el 12 de març de 2020
A Catalunya tancaran almenys 25.000 bars, restaurants i discoteques per la crisi del coronavirus | cedida

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) calcula que la instrucció de la Generalitat per suspendre esdeveniments amb un aforament superior a 1.000 persones afecta des d'aquest dijous més de 25.000 bars, restaurants i locals d'oci nocturn a Catalunya.

La Generalitat limita l'aforament a menys de 1.000 persones enn un mateix local

La patronal d'oci nocturn ha assenyalat que la instrucció també limita a un terç de l'aforament els espais on caben menys de 1.000 persones, per la qual cosa «afecta no només les activitats recreatives musicals de sales de festes i discoteques sinó també a les activitats de bar musical» i altres activitats de restauració amb menys ocupació.

La mesura s'ha adoptat per quinze dies i es pot prorrogar segons com evolucioni la pandèmia, i Fecasarm preveu que causarà «milions de pèrdues en el sector perquè molts locals ja havien venut totes les entrades i tenien moltes reserves a zones VIP».

També preveu que deixarà sense feina molts treballadors temporals i ha explicat que «alguns locals ja s'han afanyat» a presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal (ERTE). Fecasarm ha demanat ajudes fiscals i laborals així com la reducció i ajornament d'impostos i quotes a la Seguretat Social, agilitar els ERTE i la «creació urgent» de línies de finançament.


Comentaris

envia el comentari