IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El principal sindicat d'infermers critica el recompte de contagis de Salut

Denuncien la restricció de les proves a un nombre reduït de pacients i sanitaris

Una professional sanitària fent la prova del coronavirus a l'Hospital Clínic de Barcelona
El principal sindicat d'infermeria ha denunciat que les dades no s'adeqüen a la realitat. | Catalunya Diari

És un secret a veus, una reflexió que havien fet molts ciutadans, però que ara es fa des del col·lectiu de professionals que atén, en primera línia, els malalts de coronavirus. El principal sindicat d'infermeria, Satse, assenyala com a poc fidedignes les dades de contagis de coronavirus que cada tarda ofereix la Generalitat de Catalunya a través de la Conselleria de Salut.

Es queixen que el còmput no és real perquè les proves estan molt limitades

'Crónica Global' recull aquest dimarts, 31 de març, declaracions de Cristina Murillo, la responsable de Salut Laboral del sindicat, que afirma que, tot i que es va començar fent tests PCR a ciutadans que complien criteris epidemiològics, quan la malaltia es va expandir de manera ràpida, es van acabar les proves i s'han acabat restringint a pacients greus amb símptomes compatibles. La situació també afecta els professionals mèdics i sanitaris, diu Murillo al digital, ja que «només fan la prova als que han tingut contactes amb positius i que presenten símptomes greus».

Aquesta limitació en les proves fa que el recompte que cada tarda fa públic la Generalitat de Catalunya no sigui més que «una mera orientació», ja que «van començar fent tests a tothom, però es van quedar sense reactius, així que, amb l'actualització de cada protocol, van restringir les proves a menys sanitaris i menys ciutadans».

Preocupació pel personal sanitari

En un comunicat emès els darrers dies, el sindicat Satse ha afirmat que l'«alarmant» nombre de sanitaris contagiats a Catalunya es conseqüència de la manca de material de protecció, que ha assegurat que «no sempre és el correcte ni se subministra en una quantitat suficient». A més, ha indicat que un 17% dels contagiats per coronavirus és personal sanitari, per sobre de la mitjana estatal. Davant d'això, ha recordat que si no s'evita el contagi dels professionals, «aquest es convertiran en un vector de disseminació de la malaltia».


Comentaris
Antonio
Vaya panda de ineptos que quieren esconder algo para criticar mas?Ya les vale miren su ombligo antes de criticar tanto como hacen

envia el comentari