IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Crítiques a l'Exèrcit espanyol per la seva actuació a un hospital de Madrid

Van fer un acte d'homenatge a les portes del centre de campanya d'IFEMA

Des de l'inici de la crisi del coronavirus l'exèrcit espanyol s'ha desplegat per tota la geografia espanyola en la coneguda com a 'Operació Balmis'.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La tasca de les Forces Armades del nostre país s'ha centrat en patrulles per la via pública i les tasques de desinfecció de zones públiques i privades. Des d'estacions de transport públic fins residències privades de gent gran, passant per vies públiques i hospitals.

Altres actuacions destacades han estat la construcció d'hospitals de campanyes com el d'IFEMA a Madrid, anunciat com l'hospital de campanya més gran d'Espanya amb capacitat per acollir 5.500 llits i 500 malalts d'UCI.

Les actuacions de les Forces Armades han estat lloades per molts espanyols i pels mateixos representants de l'exèrcit, que ja han destacat la important tasca d'aquest cos i també han sol·licitat de cara al futur una compensació salarial.

«Les Forces Armades estan preparades per a qualsevol desastre de qualsevol tipus i el nostre treball ha de ser valorat també retributivament», assenyala Miquel Peñarroya i Prats el president de l'Associació Professional de Suboficials de les Forces Armades (ASFASPRO).

Crítiques per un acte d'homenatge

No obstant això, no totes han estat lloances per a l'exèrcit. Recentment estem veient com les xarxes socials cremen per una actuació dels militars a l'exterior d'IFEMA.

Es tracta de l'hissat de bandera realitzat ahir en honor a les víctimes del coronavirus, una tasca en la qual van participar desenes de militars que van marxar i van realitzar la protocol·lària salutació davant de la bandera.

Aquest acte ha estat molt criticat en xarxes socials, especialment a Twitter, per ser considerat un acte «innecessari» dins d'aquesta excepcional situació que vivim.

Situació caòtica a l'interior d'IFEMA

Les crítiques han estat particularment dures amb l'exèrcit, a causa de la mala gestió que s'està realitzant d'IFEMA. Els sanitaris i sindicats recentment van denunciar la situació caòtica que s'està vivint a l'interior de l'hospital improvisat.

Diversos sanitaris i el sindicat Comissions Obreres (CCOO) denuncien la falta d'organització, l'escassetat de material per als professionals i l'absència d'un sistema informatitzat per revisar els historials mèdics dels pacients.

«S'amunteguen en zones d'espera o vestuaris amb el pijama, les gorres i els equips de protecció individual que hem estat utilitzant prèviament per atendre pacients contagiats. No hi ha ni un metre de distància entre una persona i una altra», sentenciava la denúncia transmesa pels treballadors a CCOO.

«Són tres nits seguides i on jo estic no hi ha relleus, som molt pocs en el Summa i els pacients estan molt malalts. Sobretot la febre els deixa esgotats i amb una tristesa indescriptible», assenyalava una treballadora d'IFEMA.


Comentaris

envia el comentari