C's demana que el govern espanyol «s'aclareixi» sobre les solucions a la crisi

Ho ha explicat en una entrevista a TVE

Inés Arrimadas, en una roda de premsa la tardor de 2019.
La líder de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, veu com tres diputats catalans es presenten contra ella a les primàries del partit. | Europa Press

La presidenta de Ciutadans i portaveu al Congrés d'aquesta formació, Inés Arrimadas, ha afirmat aquest divendres, 3 d'abril, que veuria bé uns nous Pactes de la Moncloa a Espanya davant la crisi del coronavirus, però creu que primer el govern espanyol ha de decidir quines receptes econòmiques aplica. A més, considera que les que proposa Unides Podem «són rebutjades per la majoria dels espanyols».

«El govern d'Espanya s'ha d'aclarir internament»

«M'encantaria que poguéssim tenir uns pactes semblants als de la Moncloa. Però primer el govern d'Espanya s'ha d'aclarir internament per quina via econòmica vol optar, i és molt difícil compaginar la via de Pablo Iglesias amb la via que volen la majoria dels espanyols», ha dit en una entrevista a TVE.

Arrimadas ha instat a l'executiu del PSOE i Unides Podem a «buscar suport a l'oposició i en els agents socials» a l'hora d'aplicar mesures que pal·lien l'impacte econòmic de la crisi sanitària. «Ens hi juguem molt, i d'aquesta crisi n'hem de sortir units o no ens en sortirem», ha subratllat, després de recordar l'oferiment de C's per donar suport a uns pressupostos d'«emergència nacional».

Per la seva banda, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha afirmat aquest dijous que li semblaria una bona idea buscar una fórmula similar als Pactes de la Moncloa de 1977, que van marcar «un temps d'arrencada en l'àmbit democràtic i econòmic» a l'Espanya de la Transició, perquè «la unitat i el compromís sempre enforteixen els projectes de caràcter nacional».

Reclama que se suspengui la quota d'autònoms

La presidenta de Ciutadans ha tornat a reclamar que se suspengui el pagament de la quota d'autònoms i que tampoc hagin de fer la liquidació trimestral de l'IVA i de l'IRPF. En aquest sentit, ha defensat que el pla de la Comunitat de Madrid —governada pel PP i C's— per assumir durant dos mesos les quotes dels autònoms afectats pel coronavirus hauria d'aplicar-se en tot l'àmbit estatal.


Comentaris

envia el comentari