Cuixart, Rull i Turull tornen a sortir de la presó per treballar

Joaquim Forn ho farà en els propers dies

Jordi Cuixart sortint de Lledoners el 13 de febrer de 2020
Jordi Cuixart, en la seva anterior sortida de la presó. | EFE

Tres dels presos pel procés independentista han sortit aquest dimecres, 15 d'abril, de la presó de Lledoners per treballar, tal com ja feien, en aplicació de l'article 100.2, abans que es decretés el confinament i l'estat d'alarma. Es tracta del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; i dels exconsellers i membres de JxCat, Josep Rull i Jordi Turull. En els propers dies sortirà també l'exconseller Joaquim Forn, que treballa a Mediapro.

Els altres presos que gaudeixen de l'aplicació del 100.2 per motius laborals, en canvi, hauran d'esperar. Oriol Junqueras no pot sortir perquè el seu lloc de treball, el Campus Manresa de la Universitat de Vic, es troba tancat. Raül Romeva, en canvi, prefereix passar el confinament a la presó. Tampoc no podran sortir Jordi Sànchez, Carme Forcadell i Dolors Bassa, perquè no surten de la presó per motius laborals, sinó per fer tasques de cures o voluntariat.

A l'àrea d'ingressos o a centres oberts

I és que els presos amb feina fora dels centres es podran reincorporar als seus llocs de treball a partir d'aquest dimecres. La mesura, anunciada pel Departament de Justícia, afecta els interns classificats en tercer grau i en 100.2, tant si estan confinats a casa seva com si han fet el confinament dins de la presó. En el cas dels interns confinats a les presons, aquells que surtin a treballar canviaran de mòdul per dormir en cel·les ubicades a l'àrea d'ingressos o bé es traslladaran a centres oberts per evitar el risc de contagi.

La distribució dels presos en els mòduls d'ingressos o en centres oberts dependrà del nombre de persones que hagin de sortir a treballar i la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima n'està fent el recompte per autoritzar les primers sortides a partir de dimecres.


Comentaris

envia el comentari