Sanitat reconeix que les xifres oficials de coronavirus no són reals

Les estadístiques públiques no compten amb aquesta part dels contagiats

Un tècnic munta kits de proves de coronavirus en una fàbrica a Califòrnia el 26 de març de 2020
Els casos lleus d'infectats no estan sent comptabilitzats | Catalunya Diari

María José Serra, la directora adjunta del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), ha confessat que hi ha casos de coronavirus que no estan sent comptabilitzats. Es tracta dels «casos lleus», però afirma que el següent objectiu és començar a comptabilitzar-los.

Durant la roda de premsa, que va tenir lloc aquest dissabte dia 4, i en la qual van estar implicats tant sanitaris com responsables tècnics, Serra va confirmar que fins ara només s'han confirmat «especialment casos amb una certa severitat, casos greus, casos en professionals sanitaris i en personal essencial».

Els casos lleus no estan inclosos en les xifres

«Som conscients que hi ha moltíssims més casos lleus que no estan en les xifres de casos que estem donant» ha explicat la directora adjunta de CCAES, posant l'accent en un estudi en el qual «parlen del 15% de persones que hagin pogut passar la malaltia» al país.

La doctora ha assegurat que s'estan centrant en els hospitals i en la gent amb casos greus, però «amb el pas dels mesos anirem veient les xifres» reals. Per això, el següent punt a què vol arribar el Ministeri de Sanitat serà comprovar quin nombre de ciutadans està tenint la malaltia «d'una manera més lleu».

A més, Serra ha assegurat que estan planificant diferents estudis de «seroprevalença per veure quanta població ha passat ja la malaltia, els quals ens ajudaran amb les següents mesures que hem d'anar prenent».

Les mesures de confinament comencen a donar efecte

La doctora també ha admès que ara ve una etapa «que no és gens fàcil». No obstant això, veu «un raig d'esperança», una cosa molt necessària en aquests moments. També ha volgut destacar l'increïble treball que estan fent els sanitaris: «Estem veient ara l'efecte de les mesures de distanciament social i els professionals sanitaris estan donant-ho tot, compromesos i fent un esforç».

I és que, encara que els contagiats segueixin augmentant, hi ha algunes comunitats autònomes que estan aconseguint els objectius proposats pel govern. «Les xifres milloren perquè tenim al personal sanitari bolcat, tenim certa sensació que els ingressos són menys. Cal estar atents» ha acabat dient la doctora María José Serra.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari