Les alarmes es disparen a Itàlia: 800 morts en només 24 hores

Els contagis en actiu freguen els 43.000, segons la Protecció Civil italiana

Efectius de la UME preparant-se per desinfectar l'Aeroport del Prat
La pandèmia del coronavirus ha registrat més morts que mai en les darreres 24 hores a Itàlia. | Catalunya Diari

El Govern d'Itàlia ha confirmat aquest dissabte, 21 de març, la mort de 793 persones en les últimes 24 hores a causa de la pandèmia del coronavirus, un nou rècord diari, que fa arribar les funestes dades italianes fins als 4.825 morts i els 42.681 contagis en actiu després de detectar-se 4.821 nous casos. Un total de 6.072 persones han rebut l'alta mèdica, 943 en un dia. No obstant això, encara segueixen en vigilància intensiva un total de 2.857 malalts, 202 més en 24 hores, segons el balanç de Protecció Civil.

Comptant morts, altes i casos actuals de contagi en actiu, el coronavirus a Itàlia ha afectat 53.578 persones, segons aquest balanç de protecció civil. El repunt d'aquest dissabte es deu principalment a les noves xifres registrades a la regió de la Llombardia, la més afectada del país, on han mort 546 persones en 24 hores, segons ha informat l'assessor regional d'assistència sanitària Giulio Gallera.

Un agraïment per als metges des de la Protecció Civil italiana

L'encarregat de donar les xifres nacionals, el cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli, ha volgut agrair per sobre de tot la tasca dels treballadors de la salut. «Vull agrair als metges que han respost al deure. Seran enviats ràpidament a la Llombardia i altres llocs on facin falta», ha declarat en comentaris recollits per 'La Repubblica'.

«Vull agrair als metges que van respondre la trucada. Agraïm a tots els que es van unir, que seran enviats ràpidament a la Llombardia i altres territoris on es necessitaran metges», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari