Noves dades fan sorgir dubtes sobre la xifra de víctimes reals per coronavirus a la Xina

El nombre de morts seria molt més elevat que el difós pel Govern xinès

Una ambulància i una persona protegida contra el coronavirus a la Xina
El número de víctimes a la Xina podria multiplicar-se per 10 | Catalunya Diari

Xina, país on va començar la pandèmia de la COVID-19, ha comptabilitzat fins al moment 81.554 casos amb un total de sol 3.312 morts, unes 2.500 d'elles a Wuhan, una ciutat d'11 milions d'habitants on es va originar el brot. Les autoritats xineses comparteixen un relat de triomf contra el virus, després de dos mesos de dur confinament, però els dubtes sobre si la xifra de morts donada oficialment és real, creixen cada vegada més.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Alguns dels fets que farien plantejar que el nombre de morts podria ser molt més gran són: la saturació que van patir els hospitals de la zona, els intents de les autoritats per encobrir en un principi el brot o els canvis en els criteris per registrar els casos oficials . Tot això, tal com afirma 'La Vanguardia', ha fet augmentar les especulacions a les xarxes socials sobre el nombre real de morts.

Un altre motiu alarmant són les llargues cues davant les funeràries de la ciutat, imatges que s'han pogut veure a través d'internet. La setmana passada es van començar a repartir les cendres dels morts als seus familiars. També s'han pogut veure fotografies amb centenars i centenars d'urnes emmagatzemades que, com alguns suggereixen, podrien fer ascendir pronunciadament les 2.500 morts oficials registrades a Wuhan.

42.000 incineracions a Wuhan

Un mitjà que sol qüestionar les versions de Govern xinès anomenat 'Radio Free Asia' explica que cadascuna de les set principals funeràries de Wuhan ha estat lliurant unes 500 urnes per dia als familiars. Les incineracions es van iniciar el 23 de març i està previst que durin fins al 5 d'abril, el que porta al medi en qüestió a calcular unes 42.000 entregues d'urnes a Wuhan.

Una altra publicació independent anomenada 'Caixin', assegura que durant la setmana anterior van arribar dos carregaments d'unes 2.500 urnes en una sola de les funeràries de la ciutat, tant dimecres com dijous. Aquest mitjà afirma que hi ha molta gent que va morir amb símptomes de COVID-19 però que no se'ls va realitzar la prova, a més d'altres persones que tenien malalties totalment alienes a la pandèmia, però van morir sense poder ser ateses pels hospitals.

Segons el registre oficial de la ciutat, en l'últim trimestre del 2019 es van registrar 56.097 incineracions a Wuhan, una xifra que supera en més de 1.500 morts al mateix trimestre del 2018. A més, aquestes xifres només recollirien l'inici del brot, ja que els primers casos es van registrar al desembre. Una sèrie de fets que podrien posar en dubte la versió oficial difosa pel Govern xinès.


Comentaris

envia el comentari