El coronavirus podria causar danys irreversibles en els pulmons, segons un informe xinès

Diversos metges de Wuhan han publicat un article dient que cal protegir els pacients d'una possible «fibrosi pulmonar»

Una persona desinfectant un autobus pel coronavirus
Encara existeixen molts dubtes sobre els efectes del coronavirus en el cos humà | Catalunya Diari
 

El coronavirus podria arribar a causar danys irreversibles als pulmons dels contagiats. Aquesta és l'última afirmació que ha alarmat la població després que alguns metges xinesos ho hagin suggerit en realitzar diverses autòpsies als pacients morts pel virus, segons ha publicat 'News.com.au'. En concret, van ser nou autòpsies que es van dur a terme fins al 24 de febrer en víctimes del Covid-19.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els resultats d'aquestes van «inspirar molt» a l'hora de realitzar l'informe sobre aquesta novetat, segons ha explicat Peng Zhiyong, director de la unitat de cures intensives de l'Hospital Zhongan de la Universitat de Wuhan. Aquesta notícia va sortir a la llum de manera oficial el passat divendres, quan el portaveu del Partit Comunista va parlar de l'article a 'The Global Times', després que aquest document, publicat pels metges a la ciutat xinesa, es fes viral a les xarxes socials del país. 

Cal «protegir els pacients de fibrosi irreversible»

«Segons els resultats obtinguts, crec que el més important ara és prendre mesures en una etapa primerenca de la malaltia per protegir els pulmons dels contagiats, de la fibrosi irreversible», ha afirmat el doctor Peng.

Arribats a aquest punt, cal explicar que és la fibrosi pulmonar: Es tracta d'una cicatrització permanent del teixit pulmonar que pot deixar el pacient sense alè de forma crònica. S'ha de mencionar que tot aquest informe es basa en les autòpsies abans esmentades, però més específicament en el cas d'un home de 85 anys mort pel coronavirus.

Sembla que en els seus pulmons es va apreciar un dany aparent. El Covid-19 va causar en ell «una resposta inflamatòria que va danyar les vies respiratòries profundes i els alvèols pulmonars». Concretament aquest pacient va presentar canvis patològics causats pel SARS i el MERS, altres dos virus similars i anteriors. Cal considerar que un altre estudi publicat anteriorment amb una mostra de 81 pacients, «indicava l'aparició de canvis intersticials, que suggereix el desenvolupament de fibrosi».

És important recalcar que l'estudi no afirma que tothom qui es contagiï de coronavirus vagi a tenir aquests problemes, però sí que és una opció que pot passar. A més, s'afirma que, «donat que la història natural de la pneumònia per Covid-19 encara no s'ha explorat per complet, és massa aviat per etiquetar aquests canvis pulmonars com fibrosi irreversible».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari