El Parlament Europeu suspèn totes les activitats no legislatives pel coronavirus

La mesura durarà, almenys, tres setmanes

Gran pla general del ple del Parlament Europeu a Estrasburg el 13 de juny del 2018
El Parlament Europeu ha pres mesures davant la crisi del coronavirus | ACN

El Parlament Europeu ha suspès totes les activitats no legislatives pel coronavirus durant tres setmanes. Així ho ha anunciat el president de la institució, David Sassoli, en una roda de premsa aquest dimarts. Conferències, visites o audiències en els comitès parlamentaris a la seu de la cambra es cancel·len, però la celebració del pròxim plenari a Estrasburg es manté. L'Eurocambra tampoc farà missions electorals i limitarà les delegacions a l'exterior. Sassoli ha defensat aquesta mesura de «precaució» perquè encara no hi ha una vacuna contra el coronavirus i pel caràcter «obert» de la institució.

Sassoli ha assegurat que «si la situació canvia» estan disposats a «revisar» aquesta suspensió de les activitats no parlamentàries.

Suspenen la fira de Turisme de París 

Paral·lelament, s'ha suspès la fira de Turisme de París, que s'havia de celebrar entre el 12 i 15 de març després que el Govern francès i les autoritats sanitàries hagin prohibit les reunions de més de 5.000 persones en espais tancats davant el brot de coronavirus.

A l'Estat s'han confirmat 125 contagis, 122 dels quals són casos actius. Dos dels pacients van ser donats d'alta i es consideren curats. Tres dels pacients contagiats es troben en estat «greu».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari