Pedro Sánchez prendrà la decisió definitiva sobre la pròrroga de l'estat d'alarma aquest dissabte

Ho farà després de reunir-se amb científics i tècnics

Pedro Sánchez durant el consell de ministres del 31 de març de 2020
Pedro Sánchez consultarà amb els experts abans de prendre una decisió | ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, decidirà aquest dissabte si prorroga l'estat d'alarma. Ho farà després de reunir-se amb el comitè de científics i tècnics a primera hora del matí. Posteriorment, comunicarà la decisió als líders dels partits de l'oposició.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho ha explicat aquest divendres a la tarda en roda de premsa. Això sí,  sense avançar quina decisió prendrà el govern espanyol que, els últims dies, no ha descartat la possibilitat d'allargar quinze dies més el confinament i que sembla la que té més defensors entre l'executiu. 

Haurà de passar un nou tràmit parlamentari

En cas que Sánchez decideixi prorrogar l'estat d'alarma, es votarà en un ple del Congrés que previsiblement tindrà lloc dimecres o dijous, segons fonts parlamentàries. Caldrà veure si en aquesta ocasió té el suport de l'oposició, sobretot després de les acusacions d'actuar de manera unilateral que van provocar un canvi en la seva estratègia i començar negociacions amb el PP

Sánchez mantindrà diumenge la reunió setmanal amb els presidents autonòmics en la que serà la quarta videoconferència que mantinguin des de l'inici de la crisi del coronavirus. En ella s'espera que els expliqui la seva decisió definitiva abans de fer-la pública.


Comentaris

envia el comentari