Contundent decisió de Pedro Sánchez perquè a cap espanyol li falti el producte més demandat

El president va comparèixer dissabte dia 4 al Palau de la Moncloa

Pedro Sánchez en una compareixença
Pedro Sánchez va comparèixer per tercer dissabte consecutiu per la crisi del coronavirus | Europa Press

L'epidèmia ha obligat el govern a prendre mesures que, segurament, mai no haurien imaginat que haguessin hagut de prendre. Decretar l'estat d'alarma i el confinament de la població és una cosa clau per frenar el contagi de coronavirus.

Però tota mesura de seguretat és poca. I és que, hi ha hagut estudis que afirmaven que el coronavirus perdura en l'aire més del que se sospitava al principi.

I, tot i que hi ha hagut controvèrsia amb aquesta afirmació, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) podria revisar la seva recomanació sobre l'ús de les màscares que, fins ara, indicava que era útil per a les persones amb símptomes o patologies prèvies.

Control de preus per a evitar abusos

Per la seva banda, el president de Govern, Pedro Sánchez ha assegurat que garantirà el subministrament de mascaretes i gelshidroalcohòlics. Però, a més, també ha confirmat que controlarà els preus perquè no hi hagi augments i, així, evitar abusos.

«Hem de garantir, lògicament en la mesura de les nostres possibilitats, aquest material de protecció per als treballadors i el conjunt de la població en general, i garantirem el preu d'aquests materials» ha confirmat Pedro Sánchez en una compareixença al Palau de la Moncloa.

Una mesura similar va ser la que es va instaurar a les funeràries. I és que el govern va prohibir l'augment dels preus en serveis funeraris per evitar abusos. Els preus no podran ser més elevats dels que hi havia abans que es decretés l'estat d'alarma el 14 de març.

«Vam dictar fa uns dies una ordre en relació amb aquest assumpte i ara la farem per garantir la provisió d'aquest material per a les persones amb menys recursos. Aquesta és una exigència que ens hem posat com a Govern i, evidentment, és un dret que tenen els ciutadans» ha informat Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez llança un missatge per a majors, joves i empreses

«Hem de protegir la vostra salut i les vostres vides amb el mateix afany que totes les vides. Totes per igual, tinguin l'edat que tinguin, perquè les sentim igualment valuoses» ha declarat el president, dirigint-se a la població més gran. També s'ha dirigit als ciutadans més joves, dient que «representen l'esperança, il·lusió i la força de la societat».

A més, ha volgut destacar el paper de moltes empreses espanyoles, que estan tenint una gran capacitat d'«adaptació i flexibilitat» en aquesta situació. Ha recalcat això amb l'exemple de l'empresa Hersill, a Móstoles (Madrid) la qual va anar a visitar el divendres dia 3, i on han començat a fabricar respiradors, que tanta falta fan en els hospitals de país.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari