Sánchez diu que el pitjor està per arribar, però no anuncia cap nova mesura

El president del govern espanyol ha comparegut aquest dissabte al vespre des del Palau de la Moncloa

Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa.
Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dissabte, 21 de març, en ronda de premsa des del Palau de la Moncloa —en format telemàtic, com és habitual des de les darreres setmanes. Sánchez ha dit que «el pitjor encara està per arribar» i que properament vindrà «la pitjor onada del coronavirus». En una llarga intervenció, però, Sánchez no ha anunciat cap nova mesura per pal·liar els contagis pel coronavirus.

Sánchez demana a la ciutadania que es prepari per al final de la setmana

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demana als ciutadans que es preparin emocionalment per al final de la setmana que perquè «arribaran dies molt durs». Així ho ha manifestat aquest vespre, durant una compareixença que ha començat prop de dos quarts de deu de la nit en què ha fet balanç de la primera setmana d'aplicació del decret pel qual es va declarar l'estat d'alarma.

Pedro Sánchez ha admès que Espanya és un dels països més afectats d'Europa per la pandèmia i ha reconegut que el virus té diverses particularitats diferents dels de la grip comuna, i és que es propaga molt més de pressa i la seva letalitat és més alta. Sánchez ha insistit en el compliment de les mesures adoptades pel Govern de confinament per part dels ciutadans perquè, assegura, es necessita «guanyar temps» per preparar el sistema sanitari i per trobar una vacuna.

Amb tot, el president del govern espanyol no ha anunciat cap mesura nova respecte les que ja s'estan aplicant a l'Estat espanyol des que es va activar, ara fa una setmana, l'estat d'alarma. Pedro Sánchez tampoc no ha expressat clarament si l'estat d'alarma es prorrogarà en la votació prevista per a aquest dimecres al Congrés dels Diputats, tot i que es dona per fet que serà així.


Comentaris

envia el comentari