Una família d'Igualada denuncia «passotisme» per part de l'administració

El pare de Sonia havia donat negatiu tres vegades abans de morir i donar positiu en coronavirus

Control d'accés a Igualada amb una ambulància entrant a la zona el 13 de març del 2020
El pare de Sonia havia donat negatiu tres vegades abans de morir i donar positiu en coronavirus| Cedida

El coronavirus ha derivat en mostres d'agraïment infinites als professionals sanitaris i persones que treballen per fer viable el confinament al país, però també en denúncies envers la gestió de la crisi. És el cas de Sonia, a qui la pandèmia se li ha endut el pare. Robert Quinoa tenia 85 anys i va contagiar-se, com tanta altra gent, al brot d'Igualada (Anoia).

«No som gaire conscients del que ha passat», explica la filla a 'El Periódico'. Després de molts anys treballant a la Nissan, Robert gaudia de la jubilació, tot i els seus problemes respiratoris. El 27 de febrer ingressava per una pneumònia i, uns dies després, quan estaven a punt de donar-li l'alta, la febre feia saltar les alarmes. Però el test de coronavirus donava tres vegades negatiu.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Just un dia abans de fer-se públic el brot d'Igualada, Sonia rebia una trucada de la seva mare explicant-li que alguna cosa estranya passava, que ningú havia entrat a donar-li berenar com cada dia a Robert. I és que l'havien traslladat en una zona aïllada de l'hospital. Tot era «caòtic», mentre el Govern confinava milers de persones a Igualada i voltants.

Amb febre, però sense test

Robert es convertiria en una de les primeres víctimes mortals del brot, l'11 de març. El seu positiu arribava després de la seva mort i, una setmana després, la família denuncia que encara no ha aconseguit fer-se el test del covid-19, tot i trobar-se en una 'zona-0' del virus i haver estat en contacte directe i continu amb una víctima. 

Sonia, el seu marit i els fills han tingut febre. La mare, de moment, no presenta símptomes, però tots ells són grups de risc i els han promès que els farien la prova de control. Promesa que, de moment, ha quedat en res. Han iniciat el protocol sis o set vegades, atesos per persones molt amables, expliquen, però començant de nou cada vegada: obrir expedient, explicar situació... 

«L'administració ha passat de nosaltres»

«Ens van dir que venien amb l'ambulància immediatament a fer-nos les proves, però res de res», explica la dona al mitjà citat. Diumenge els van indicar que només els farien la prova si tenien problemes respiratoris

Amb la tristesa de no poder celebrar l'enterrament de Robert, la seva dona sola a casa i «col·lapsada» i els nets plorant i incrèduls que l'«avi» hagi mort, han perdut les ganes d'insistir. «La veritat és que ja m'és igual si tinc coronavirus o no, ens quedarem a casa i que passi tot com abans millor», confessa Sonia.

No entén que als polítics sí que els hi facin el test, sense ser grups de risc. «Els metges i infermeres s'han portat de meravella des del primer moment, però l'administració ha passat de nosaltres», acaba.


Comentaris

envia el comentari